ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι επενδύσεις σεανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε μία περίοδο που δίνεται έμφαση στηπράσινη ανάπτυξη ο δήμος Αλιάρτου διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα τοπερασμένο Σάββατο σε συνεργασία με τον κ. Άγγελο Ζαχαρόπουλο τουΚέντρου Βιώσιμων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ulster.  Εισηγητές ήταν ο κ. Ζαχαρόπουλος καθώς επίσης ο Δρ ΓιάννηςΤρυπαναγνωστόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, (Εργαστήριο ΑνανεώσιμωνΠηγών Ενέργειας, Πανεπιστήμιο Πατρών), ο Τόλης Ματθαίος, Μηχ.Μηχανικός, (Διευθυντής, PST Ενεργειακές Κατασκευές), ο Γιώργος Σιδέρης,Μηχανικός, (Υπεύθυνος μελετών, ΔΕΗ Λιβαδειάς) και ο Δημήτρης Πίτσος,Ηλ. Μηχανολόγος, (Ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου)….Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η φωτοβολταική τεχνολογία, η ενσωμάτωσησυστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτήρια, μικρά πάρκα καιοικιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, η διαδικασία αιτήσεωνγια μικρά πάρκα και οικιακά φωτοβολταικά συστήματα και η μέχρι σήμεραεμπειρία.
«Τα φωτοβολταικά συστήματα παράγουν ηλεκτρισμό από την ελεύθερη καιάφθονη ηλιακή ενέργεια και παράλληλα αποτελούν μια οικονομικάαποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύσηγια τις ενεργειακές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Επίσης τοηλιόλουστο Ελληνικό κλίμα εγγυάται υψηλές αποδόσεις ενώ η ζήτηση αιχμήςγια κλιματισμό τα καλοκαιρινά απογεύματα συμπίπτει με την μέγιστηπρομήθεια της ηλιακής ενέργειας », τόνισε σχετικά ο κ. Ζαχαρόπουλος.
Παράλληλα η καλή χορηγία της πολιτείας και τα υψηλά τιμολόγιατροφοδότησης υπόσχονται γρήγορη επιστροφή κεφαλαίου και υγιείςαποδόσεις σε επενδύσεις τόσο σε οικιακές όσο και εγκαταστάσεις μεγάληςκλίμακας.
«Η προσέλευση του κόσμου δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει γιαενημέρωση σε ότι αφορά την ηλιακή ενέργεια σε μια περίοδο που πρέπει ναχρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για τις ανανεώσιμεςπηγές», τόνισε ο δήμαρχος Αλιάρτου Αλέκος Βίτσης. Θέσπιση του φωτοβολταικού τομέα στην Ελλάδα εκτιμάται πως θαδημιουργήσει μια πράσινη οικονομία με υποστήριξη χιλιάδων θέσεωνεργασίας και θα επιταχύνει τη χώρα προς την επίτευξη των στόχων για τιςεκπομπές CO2 και ενεργειακή ασφάλεια.
Στο ενδιαφέρον που υπάρχει αλλά και σε παρεμβάσεις που απαιτούνταιεστίασε ο αντινομάρχης Λουκάς Καράντζαλης ο οποίος σχετικά δήλωσε:«Έχει μεγάλο το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκώνπάρκων και στη Βοιωτία. Πρέπει όμως να ξεπεραστούν κάποια ζητήματα πουαφορούν τις αδειοδοτήσεις και τη γη υψηλής παραγωγικότητας. ΤοΝομαρχιακό Συμβούλιο και ολομέλεια των δημάρχων όταν συζητήθηκε το θέματου εθνικού χωροταξικού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είχαμε πεινα επιτρέπεται για μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις και φωτοβολταικά πάρκανα επιτρέπεται η ανάπτυξη τους και σε γη υψηλής παραγωγικότητας καισυμβάλλοντας και στη συμπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών » .
Σύμφωνα με την αντινομάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά η πράσινη ανάπτυξηαποτελεί τη μόνη ρεαλιστική αναπτυξιακή κατεύθυνση για την Ελλάδα. «ΟιΈλληνες θεωρούνται από τους πλέον ευαισθητοποιημένους ευρωπαίουςπολίτες όπως αυτό αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Ευρωβαρομέτρου.Εκείνο που δεν υπάρχει στο βαθμό που θα έπρεπε είναι η ενημέρωση και τακίνητρα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα σύντομα θα χαρακτηριστεί η χώρα με τηνπράσινη συνείδηση », είπε η κ. Παπαθωμά.

Posted on 10 Νοεμβρίου 2009, in dk, Αλιαρτινά, Βοιωτικά, Διάφορα, Εκδηλώσεις-Δραστηριότητες. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: