ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010

Εύχομαι το 2010 να είναι μια χρονιά δημιουργική, ειρηνική, με υγεία και προσωπική ευτυχία για όλους.

Η νέα χρονιά, αποτελεί σταθμό για την Αυτοδιοίκηση, αφού δρομολογείται μια σημαντική αλλαγή για το διοικητικό και πολιτειακό σύστημα της χώρας με το νέο Καποδίστρια και την καθιέρωση αιρετής Περιφέρειας…


 …Πρόκειται για μια σοβαρότατη μεταρρύθμιση, που θα αλλάξει το διοικητικό χάρτη της Ελλάδας, και θα θεμελιώσει μια καινούργια σχέση ανάμεσα στο κράτος και στον πολίτη. Αναμφισβήτητα η αναδιάρθρωση αυτή, αποτελεί ώριμο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και ρυθμίζει βασικές συνταγματικές επιταγές, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και νέα ποιότητα για τους πολίτες.
Το 2010 πρέπει να είναι χρόνος ανατροπών. Η πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να συντονίσουν το βηματισμό τους επόμενους μήνες για να δρομολογηθεί η αποκατάσταση μιας ισορροπίας που θα θωρακίζει την ισοπολιτεία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή την εποχή που οι αντοχές όλων υφίστανται μια σκληρή δοκιμασία, χρειάζεται να διαμορφωθεί ένας νέος κοινωνικός και πολιτικός κώδικας αξιών. Ένας κώδικας που θα προσδιορίζει τη σύγχρονη Ελλάδα και θα δημιουργεί προοπτικές για την ανασυγκρότηση του δημόσιου βίου, την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων δημοκρατίας και πολιτισμού και θα εγγυάται την προστασία και άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών: ισότιμα, ισόνομα και δίκαια.

Καλή χρονιά! 

viotia.gr

Posted on 29 Δεκεμβρίου 2009, in dk, Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: