ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει γεμίσει ο κυβερνοχώρος με πολλούς επίδοξους δημοσιογράφους και δεν αναφέρομαι μόνο στους bloggers, αλλά και στα διάφορα δημοσιογραφικά sites που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια…

…Η είδηση πλέον έχει γίνει ένα αγαθό προς εκμετάλλευση και πόσο μάλλον η αποκλειστικότητα της είδησης .  Όποιος αναφέρει την είδηση πρώτος γίνεται ταυτόχρονα και πιο έγκυρος .  Στο βωμό της αποκλειστικότητας λοιπόν , πολλές φορές , πέφτει θύμα παραπλάνησης ο απλός αναγνώστης .

Η εφημερίδα μας δεν είχε ποτέ τέτοιες βλέψεις και ούτε πρόκειται να έχει .  Δεν μας απασχολεί το να προσφέρουμε την αποκλειστικότητα της είδησης , αλλά την ίδια την είδηση , που τις περισσότερες φορές είναι «τραβηγμένη» από άλλα sites και ιστολόγια .

Οι πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά απ΄την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το ίντερνετ κτλ. , είναι εκατοντάδες . Πολλές από αυτές είναι άχρηστες , άλλες πάλι ψεύτικες .  Και είναι πολύ δύσκολο να τις ξεχωρίσουμε , γιατί απλά δεν έχουμε τον χρόνο για κάτι τέτοιο .

Ζούμε ευτυχώς ή δυστυχώς στην εποχή της πληροφορίας , της γρήγορης πληροφορίας . Θα πρέπει λοιπόν να  μάθουμε να επιλέγουμε ,  εκπαιδεύοντας το μυαλό μας,  ώστε να μπορούμε να ξεχωρίζουμε την αληθινή από την ψεύτικη  ή την χρήσιμη από την άχρηστη πληροφορία .

Αφορμή γι’αυτό το κείμενο στάθηκε η σημερινή δημοσίευση σ’ένα site μιας «αποκλειστικής» όπως λέει είδησης. Είδηση , την οποία είχαμε δημοσιεύση στην εφημερίδα μας στις 19 Δεκεμβρίου παίρνοντας τις πληροφορίες από το site της ΕΚΠΟΙΖΩ (κοιτάξτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ) Εν ολίγοις,  ούτε κι εμείς είχαμε την αποκλειστικότητα.

Αυτά τα ολίγα φίλοι μου, κι όπως συνηθίζω να λέω:  «ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ». το κόμμα στο «μη»

Posted on 5 Ιανουαρίου 2010, in dk, Άρθρα-Σκέψεις, Διάφορα. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: