ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στις μειονότητες, οργανώθηκε μπροστά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, με συνθήματα υπέρ του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από συνασπισμό φιλελεύθερων, αριστερών οργανώσεων, που αποκαλείται «70 εκατομμύρια βήματα κατά των πραξικοπημάτων»…

…»Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών», «Ελευθερία», «να διαλυθεί η Εργκενεκόν» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από τον Πατριαρχικό Οίκο.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ το οποίο έγραφε στα ελληνικά «Όλοι οι λαοί είναι αδέλφια» και στα τουρκικά «να δικαστούν οι πραξικοπηματίες και όσοι σχεδιάζουν κλωβούς».

Το σχέδιο «Κλωβός», είναι σχέδιο που εκπονήθηκε από στρατιωτικούς και προέβλεπε δολοφονίες προσωπικοτήτων με στόχο την πρόκληση έντασης.

«Μέσα σε 50 χρόνια έγιναν 3 αιματηρά πραξικοπήματα, ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα και ένα με ηλεκτρονικό υπόμνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «ακόμα κλείνουν τα πολιτικά κόμματα και φυλακιζόνται δήμαρχοι, εκλεγμένοι από τον λαό, ακόμα υπάρχει το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα και ότι πρόσφατα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια των αρχών ο δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ».

«Δεν αισθανόμαστε ήσυχοι. Διότι σύμφωνα με το σχέδιο «Κλωβός», ο πρώτος που θα εδολοφονείτο ήταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι θα αντισταθούν σε παρόμοια σχέδια και δεν θα επιτρέψουν διωγμούς μειονοτήτων, ανάλογους με αυτούς που υπέστησαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης στο παρελθόν.

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν βρίσκονταν της στιγμή της διαδήλωσης στο Φανάρι, αλλά ενημερώθηκε για αυτήν από δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σε περιοδεία στη Μαύρη Θάλασσα.

news247.gr

Posted on 9 Ιανουαρίου 2010, in dk, Ανά τον κόσμο. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: