39ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (Π.Τ.Ε.), ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι η χώρα μας, έχει καθιερώσει με το Συνέδριο του Τόκυο το 1969, Διεθνή Διαγωνισμό επιστολικών εκθέσεων για νέους..

.

 …Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να αναπτύξει την ικανότητα των νέων να συντάσσουν επιστολικές εκθέσεις, να καλλιεργήσουν την οξύνοιά τους και να συμβάλλουν στη σύσφιξη των Διεθνών σχέσεων φιλίας που είναι μία από τις βασικές αποστολές της Π.Τ.Ε.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αναπτύξουν το θέμα:
 «Γράψτε ένα γράμμα σε κάποιον για να του εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό να μιλάει κανείς για το AIDS καθώς και να προστατεύει τον εαυτό του από την ασθένεια αυτή».

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας μέχρι 15 ετών.

      Τα δοκίμια, τα οποία θα έχουν μορφή επιστολής και έκταση 500 έως 800 λέξεις θα κατατεθούν από τους μαθητές ως τις 12 Φεβρουαρίου 2010 στο σχολείο τους και στη συνέχεια θα διαβιβαστούν, μέσω των αντίστοιχων Διευθύνσεων και των Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ΥΠ.Ε.Π.Θ., Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Γ΄ (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι), το αργότερο ως τις 26 Φεβρουαρίου 2010.

Στην κάθε έκθεση θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός των λέξεων, το όνομα και το επώνυμο του υποψηφίου, η ημερομηνία γέννησής του, το φύλο, η τάξη φοίτησης, η διεύθυνση, οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει καθώς και το σχολείο στο οποίο ανήκει. Σημειώνεται ότι στην Εγκύκλιο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης ζητείται η Έκθεση να αποσταλεί και σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή, καθώς επίσης και έγχρωμη φωτογραφία του διαγωνιζόμενου/διαγωνιζόμενης.

H καλύτερη έκθεση, που θα κριθεί από ειδική επιτροπή θα διαβιβαστεί στο Διεθνές Γραφείο της Π.Τ.Ε., μέσω των Ε.Λ.Τ.Α., το αργότερο ως τις 30 Απριλίου 2010 όπου θα γίνει η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες.

Η τελετή απονομής των βραβείων σε κάθε χώρα για το μαθητή που θα έχει διακριθεί, θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου 2010, ημέρα επετείου της ίδρυσης της Π.Τ.Ε. και θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της «Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείου».

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με ασημένιο ο δεύτερος και χάλκινο ο τρίτος, με σφραγίδα του Διεθνούς Γραφείου της Π.Τ.Ε.

Το Διεθνές Γραφείο της Π.Τ.Ε. θα ανακοινώσει τα ονόματα των επιτυχόντων σε όλα τα συμμετέχοντα Ταχυδρομεία με επιστολή, μόλις παραλάβει τα αποτελέσματα που θα διαβιβαστούν από την επιτροπή της UNESCO.

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τριών πρώτων επιτυχόντων καθώς και η έκθεση του νικητή θα δημοσιευθούν σε τεύχος της τριμηνιαίας επιθεώρησης της  Π.Τ.Ε., UNION POSTALE.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-3353113 (κυρία Ματζιάρη Βίκυ)

pdestereas.gr

Posted on 11 Ιανουαρίου 2010, in dk, Διάφορα, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: