ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ

Εκτός του φορολογικού κλοιού θα παραμείνει το κρασί. Στα υπόλοιπα ποτά η επιβάρυνση θα φθάσει μέχρι και το ένα ευρώ, ενώ για τις αυξήσεις στα τσιγάρα ερίζουν για την τελική τιμή φυσικά προς τα πάνω.

Από τη Δευτέρα έρχονται οι αυξήσεις σε τσιγάρα και ποτά, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο. Οι αυξήσεις στα τσιγάρα θα φθάσουν έως και 35 λεπτά το πακέτο, ενώ τα ποτά η αύξηση θα φθάσει και το 1 ευρώ ανά φιάλη…

…Τα λεγόμενα ακριβά τσιγάρα που τώρα έχουν 3,20 ευρώ από Δευτέρα θα φθάσουν στα 3,55 ευρώ, αλλά οι καπνοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι το πακέτο θα φθάσει στα 3,90 ευρώ. Πάντως, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας υπάρχει σχετική αναφορά που σημειώνει ότι το πακέτο μπορεί να φθάσει και στα 4 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης από την αύξηση στα τσιγάρα τα έσοδα για το κράτος θα φθάσουν τα 645 εκατομμύρια ευρώ. Αυξήσεις θα έχουμε όμως και στα πούρα και στον καπνό για τα λεγόμενα «στριφτά» από 10% έως 12% αντίστοιχα.

Στα ποτά η αυξηση του ειδικού φόρου ανέρχεται στο 20%. Η επιβάρυνση σε ουίσκι, βότκα και τζιν θα ανέλθει στα 91 λεπτά ανά μπουκάλι, ενώ σε τσίπουρο, ούζο και τσικουδιά η αντίστοιχη αύξηση θα είναι 45 λεπτά. Οι αυξήσεις δεν αφορούν το κρασί.

newsit.gr

Posted on 16 Ιανουαρίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: