ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ NERO – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Το NERO είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα όσων αφορά τις εγγραφές CD και DVD, έχει όμως και πολλά άλλα εργαλεία που αξίζουν την προσοχή μας. Ξεκινάω λοιπόν έναν εύκολο οδήγο για την χρήση των εργαλειών του NERO από την έκδοση 7 και μετά. Κυρίως όμως της 7 , γιατί για μένα ήταν η πιο εύχρηστη και αυτή σας προτείνω.

 Εγγραφή  CD & DVD

 Πηγαίνουμε στο εικονίδιο «Δεδομένα» και διαλέγουμε το μέσο στο οποίο θα γίνει η εγγραφή μας. Για την εγγραφή cd πάμε «Δημιουργία CD Δεδομένων» και για την εγγραφή ενός dvd πάμε στο «Δημιουργία DVD Δεδομένων». Η διαδικασία εγγραφής είναι  η ίδια και για τα δύο μέσα .

 Το παράθυρο που ανοίγει μετά την επιλογή του μέσου , βλέπουμε ότι είναι χωρισμένο σε τέσσερις περιοχές . Στην τρίτη περιοχή φαίνεται ο σκληρό δίσκος , από όπου επιλέγουμε την θέση που βρίσκονται τα αρχεία που θέλουμε να κάψουμε . Επιλέγοντας λοιπόν τον φάκελο εμφανίζονται τα αρχεία του στην διπλανή περιοχή . Από εκεί τσεκάρουμε τα αρχεία που μας ενδιαφέρουν και τα σύρουμε στην δεύτερη περιοχή .

Στο κάτω μέρος του παραθύρου υπάρχει μια ταινία χωρισμένη σε τμήματα μερικών megabyte(MB) , της οποίας τα μεγέθη αλλάζουν ,  ανάλογα με το μέσο που θέλουμε να κάψουμε, δηλ. CD ή  DVD . Όσο το πλήθος των αρχείων στην δεύτερη περιοχή αυξάνεται , τόσο η χρωματιστή γραμμή της ταινίας μετακινείτε προς τα δεξιά .  Έτσι βλέπουμε ανά πάσα στιγμή τον ελεύθερο χώρο που έχει το μέσο μας . Στην περίπτωση του DVD , δεξιά της μπάρας υπάρχει ένα τετράγωνο στο οποίο μπορούμε να επιλέξουμε το είδος του DVD που θα κάψουμε . DVD 5 , για τα DVD μονής επίστρωσης (4.7 GB) και DVD 9 για τα DVD διπλής επίστρωσης (8.5 GB) .

 Όταν τελειώσουμε με την επιλογή των αρχείων πατάμε το «Εγγραφή» που βρίσκεται στην μπάρα εργαλείων και εμφανίζεται ένα καινούριο παράθυρο χωρισμένο σε καρτέλες. Στην καρτέλα «Ετικέτα» δίνουμε το όνομα που θα έχει ο δίσκος μας και στην καρτέλα «Εγγραφή» δηλώνουμε την ταχύτητα εγγραφής . Ποτέ δεν δηλώνουμε ταχύτητα εγγραφής ίση με την μέγιστη ονομαστική του δίσκου , αλλά μία ή δύο βαθμίδες πιο κάτω.  Μια καλή ταχύτητα για τα CD είναι 32x ,  ενώ για τα DVD είναι  8x ή 12x .

Τέλος , για την εκκίνηση της διαδικασίας πατάμε το «Εγγραφή» .

Αντιγραφή  CD & DVD

 Για την αντιγραφή ενός CD ή DVD πηγαίνουμε στο εικονίδιο «Αγαπημένα» και επιλέγουμε

«Αντιγραφή CD» ή «Αντιγραφή DVD» .

Το παράθυρο που άνοιξε αποτελείται από τέσσερις καρτέλες .  Στην καρτέλα «Επιλογές αντιγραφής» επιλέγουμε το drive στο οποίο τοποθετούμε το πρωτότυπο CD ή DVD και αφήνουμε την ταχύτητα ανάγνωσης στο μέγιστο .

Στην καρτέλα «Εγγραφή» επιλέγουμε την ταχύτητα εγγραφής (32x για CD και 8x ή 12x για DVD) , καθώς και το σύνολο των αντιτύπων που θα κάψουμε . Πατάμε «Αντιγραφή» για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Διαγραφή CD-RW & DVD+RW

 Για την διαγραφή των επανεγράψιμων μέσων πηγαίνουμε στα «Πρόσθετα» και επιλέγουμε

«Διαγραφή CD» ή «Διαγραφή DVD» . Όλα τα δεδομένα του δίσκου θα διαγραφούν και έτσι  θα  μπορούμε  να  τον  χρησιμοποιήσουμε  ξανά .   Η διαδικασία αυτή ,  δηλ. της εγγραφής και διαγραφής ,  μπορεί  να  γίνει εκατοντάδες  φορές   χωρίς  το  παραμικρό πρόβλημα .

Posted on 23 Ιανουαρίου 2010, in Η/Υ και άλλα. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: