ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ – ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

– «Κάντε υπομονή», λέει στους αγρότες η Μπατζελή
– Εσπασε το μπλόκο στο Στρυμόνα
– Αποχώρησαν τα τρακτέρ απο το λιμάνι της     Ηγουμενίτσας
–  Κλειστό το τελωνείο στον Προμαχώνα
– Νέα παρέμβαση της Βουλγαρίας…

Αμετακίνητη στις θέσεις της η κυβέρνηση την ώρα που εμφανίζονται ρήγματα στα αγροτικά μπλόκα. ‘Ηδη το μπλόκο του Στρυμόνα δεν υπάρχει, τα τρακτέρ αποχώρησαν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει οτι ότι είχε να δώσει το έδωσε.

Άνοιξε επίσης η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, αφού αποχώρησαν οι αγρότες από τον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής και έτσι η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας είχαν κλείσει το δρόμο λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι.

Μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου είναι πλέον εξοργισμένο με την κατάσταση, ενώ ξεκίνησαν και οι πρώτες μηνύσεις από εμπορικούς συλλόγους.

Ο πρωθυπουργός με νέα του δήλωση από το Στρασβούργο ζήτησε από τους αγρότες να φύγουν από τα μπλόκα.
«Η κρίση στον αγροτικό τομέα είναι βαθιά. Δεν μπορούμε! Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα ζητήματα με μια απόφαση.
Καλό θα ήταν ο δυναμισμός των αγροτών να στραφεί στην ανατροπή του συστήματος που υπάρχει στον αγροτικό τομέα», είπε ο κ. Παπανδρέου.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Κάντε υπομονή, είπε στους αγρότες από το Ζάππειο και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή η οποία εξήγγειλε κάποια μέτρα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν τους έχουν αφήσει αδιάφορους.

«Η κυβέρνηση δεν ξεχνά τις προεκλογικές της υποσχέσεις και θα υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο μέχρι τον Απρίλιο», είπε η υπουργός, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενισχύσεις από το 2011, εφόσον το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση.

Η κα Μπατζελή, εξήγγειλε νομοσχέδιο για τη λειτουργία της αγοράς, με το οποίο θα θεσπιστεί περιθώριο κέρδους που δεν θα υπερβαίνει το 100% από την πώληση του προϊόντος από τον αγρότη μέχρι την πώλησή του στον καταναλωτή.

Επίσης, ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε έκδοση αγορανομικών διατάξεων που θα καθορίζουν επακριβώς τα ποσοστά κέρδους κάθε κρίκου της αλυσίδας πώλησης των αγροτικών προϊόντων.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Οι βούλγαροι, κάλεσαν και συναντήθηκαν με το νομάρχη Σερρών σε βουλγαρικο έδαφος για να βρεθεί λύση.

Μετά τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, ο νομάρχης του Μπλαγκόεβγκραντ προσκάλεσε το νομάρχη Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη, σε σύσκεψη παρουσία του Βούλγαρου υπουργού Γεωργίας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Η συνάντηση είχε ως αποτέλεσμα ν’ ανοίξει για λίγες ώρες το τελωνείο του Προμαχώνα για να περάσουν φορτηγά που ήταν καθηλωμένα για μέρες σε πολικές συνθήκες.

Το τελωνείο στον Προμαχώνα είναι πάλι κλειστό από τις 12 το μεσημέρι.

Σήμερα οι αγρότες προχώρησανσε σε αποκλεισμό παρακαμπτήριων οδών.  Ήδη πάντως σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος αγροτών που μετέχουν στα μπλόκα 

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ:

Μακεδονία και Θράκη:

 • Τελωνείο Εξοχής Κ. Νευροκοπίου. Αποκλεισμός μόνο για όλα τα αυτοκίνητα από 01:15 το πρωί της 26-01-2010. Αδύνατη η εκτροπή από παρακαμπτήριες οδούς.
 • 191 χλμ Ε.Ο. -Διασταύρωση Χρυσούπολης -Επί της Εγνατίας Οδού. Αποκλεισμός ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο.
 • 1ος Μεθοριακός Σταθμός Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου (Δ/νση Πετρωτών). Κλειστός από 13:00 της 25-01-2010
Κεντρική Μακεδονία
Εγνατίας Θεσ/νίκη – Καβάλας στο 100ο χλμ. Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Θεσσαλία
 • Α/Κ Νίκαιας 346,3 χλμ Π.Α.Θ.Ε. – Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
 • Α/Κ Μικροθηβών 296 Χ/Θ Π.Α.Θ.Ε.. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.
Στερεά Ελλάδα
 • Στο 90ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. (Ρεύμα της Αθήνας). Αποκλεισμός στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.
 • Στο 110ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Κάστρο). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 14.35΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
 • Στο 70ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Αερογέφυρα Ριτσώνας). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 21-01-2010 και ώρα 18.55. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
 • Στο 72ο χλμ Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Λαμίας. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 17-01-2010 και ώρα 09.30΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
 • Στο 146ο χλμ της ΠΑΘΕ στους Λιβανάτες, ρεύμα προς Αθήνα. Αποκλεισμός.Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
 • Στο 210ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Θέση Ρούμελη) Αλαμάνα. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 13.15΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παράπλευρο της Ε.Ο.
Ήπειρος
Στο 22ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων, Δ.Δ. Λούρου. Αποκλεισμός Ε.Ο. από 18-01-2010 ώρα 12.20΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
 
newsit.gr

Posted on 26 Ιανουαρίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

 1. Ξέρει να λέει και άλλα πράγματα η κ. Μπατζελή. Όπως αυτά που έλεγε όταν το κόμμα της ήταν στην αντιπολίτευση και η ίδια παρουσιαζόταν σαν προστάτης του αγροτικού κόσμου:
  «Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα δίνουν σημαντικά μηνύματα ανάγκης αλλαγής των σημερινών αντιλήψεων για την γεωργία και για το διατροφικό ζήτημα. Δεν υπάρχει οικονομική και κοινωνική τάξη σαν την αγροτική που να έχει υποστεί τόσο σημαντικό πλήγμα που φτάνει στα όρια της επιβίωσης». (δήλωση της στις 3/2/2009).

  Τώρα, φυσικά, που η ίδια είναι σε υπουργική καρέκλα και το κόμμα της στην κυβέρνηση άλλαξε κασέτα. Τα αιτήματα των αγροτών έγιναν παράλογα, ενώ η αγροτιά αποτελείτε, γ αυτήν από «σεξιστές», «τραμπούκους», «άτομα που τρελαίνονται από τη δημοσιότητα» κ.ο.κ. (συνέντευξη στο «Βήμα)

 2. Δεν μας λες κυρά μας? Γιατί βουλιάζει η χώρα; Οι αγρότες ρήμαξαν τα ταμεία, η κάτι παλιόμουτρα του κόμματος σου, που την βγάζανε με σάντουιτς στα όρθια, και τώρα θέλουν χαβιάρι στο κολωνάκι οι αρχικλεφταράδες ; Και τι ζητάς τώρα να πληρώσουν την νύφη τα αιώνια κορόιδα, που τους βρίζεις και από πάνω; Να πας να μαζέψεις πρώτα τα κλεμμένα από αυτούς και μετά να ζητάς τα ρέστα. Πως θα κάνεις διάλογο με σεξιστές, τραμπούκους, εκβιαστές, μη νομιμοποιημένους συνδικαλιστές, κ.λ.π; γιατί ρε πολιτική σαβούρα, εσύ είσαι νομιμοποιημένη; Ποιος σε έκλεξε για υπουργό; δοτή ευρωβουλευτής είσαι έτσι τους λέμε όσους εκλέγονται με λίστα. Είναι όπως λέμε έβαλε «μέσον» για να ανέβει. Δεν το ξέρεις. Κοίτα να σκύψεις στα προβλήματα τους, η πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο. Που θα βρίζεις κιόλας αυτούς που έχεις ορκιστεί να ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ. Εμείς σας πληρώνουμε ρε υπηρέτες, και αντί να μας υπηρετείτε μας καταληστεύεται μέρα νύχτα.

 3. ποιος αρνηθηκε να παρουν οι αγροτες τα δικαιουμενα?.κανεις.
  το υπολοιπο των επιδοτησεων θα το παρουν κανονικα.
  περα απο αυτο τι?.
  Υπαρχει κατι αλλο?.
  τι παει να πει η λεφτα στους λογαριασμους η δε φευγουμε απο τα μπλοκα.?.
  Με αυτη τη λογικη καθε επαγγελματιας να ζητα απο το κρατος για να βγαζει τις υποχρεωσεις του καθε νεα χρονια.
  Αν ηταν ετσι αγαπητοι θα ειχαν καταστραφει ολες οι ελληνικες οικογενειες.
  Εννοω αν δε ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥΣ.
  Η αληθεια ειναι οσο και αν πονα οτι οι αγροτες μας εχουν
  α. τις αφορολογητες επιδοτησεις
  β.την επιστροφη του ΦΠΑ
  γ.την εμπορικη αξια των προιοντων τους.
  δ.το υπολοιπο απο αυτα που πηραν κατω απο το τραπεζι το 2009 και που δεν ηταν λιγα. Σχεδον 25000 ευρω.(τοσα δε παιρνει ενας υπαλληλος για ενα χρονο και χωρις να χαλα μια)
  Η εποχη ειναι δυσκολη για ολους.
  Να βγουμε απο τη κριση για την οποια δε φταινε ουτε οι αγροτες αλλα ουτε και κανεις απλος υπαλληλος και εχουμε τοτε να ζηταμε..ΟΛΟΙ.
  Κανεις δε φταιει αν ο αλιαρτος χρεωθηκε και γεμισε ΝΑΒΑΡΑ που δε μπορει να μπει στο χωραφι μη τυχον και λασπωθει.
  Κανεις δεν υποχρεωσε κανενα να αγορασει ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ και μετα να μη μπορει να τη συντηρησει.
  Πικρη η αληθεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: