ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ

Ο καθηγητής Paul Davies, φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, πρόκειται να ανακοινώσει στην προσεχή διεθνή διάσκεψη επιστημόνων με θέμα την αναζήτηση εξωγήινης ζωής, ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποδειχθεί η ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο διάστημα είναι η παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων από τη Γη. «Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι ο E.T. προσπαθεί να μας στείλει κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα και να αλλάξουμε την προσέγγιση μας ως προς αυτό το ζήτημα»..

…Ο ίδιος κρίνει ότι η έρευνα θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε ερήμους, ηφαιστειακές σπηλιές, λίμνες με αλάτι και τις ξηρές κοιλάδες της Ανταρκτικής , δηλαδή, σε χώρους όπου απλοί οργανισμοί προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια σε αντίξοες συνθήκες.

Η Felissa Wolfe-Simon, από την αμερικανικό Γεωλογικό Οργανισμό, εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο ότι το αρσενικό που ανακαλύφθηκε σε μολυσμένες περιοχές, όπως η λίμνη Mono της Καλιφόρνια, θα μπορούσε να υποστηρίξει την επιβίωση μορφών ζωής με τον ίδιο τρόπο που άλλες μορφές ζωής επιβιώνουν χρησιμοποιώντας φώσφορο.

Ωστόσο, ο καθηγητής Colin Pillinger, ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής στον Άρη «Beagle 2» παραμένει επιφυλακτικός. «Προτιμώ να προσεγγίζω την πραγματικότητα με επιστημονικό τρόπο. Κάποιες από τις απόψεις που αναμένεται να εκφραστούν στη διεθνή διάσκεψη του Λονδίνου εντάσσονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Pillinger Mars υποστηρίζει ότι το πιθανότερο μέρος για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής παραμένει ο πλανήτης Άρης.
Η διεθνής διάσκεψη επιστήμων στη «Royal Society» του Λονδίνου, η οποία θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από εκπροσώπους της NASA, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και το αρμόδιο Γραφείο του ΟΗΕ για Διαστημικές Υποθέσεις, σηματοδοτεί την 5η επέτειο από την έναρξη του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης ζωής (SETI). Ανάμεσα σε άλλα σχετικά θέματα, θα συζητηθούν οι ενδεχόμενες αντιδράσεις των ανθρώπων σε μία ενδεχόμενη ανακοίνωση ανακάλυψης εξωγήινης ζωής.

news247.gr

Posted on 26 Ιανουαρίου 2010, in Διάφορα, Παράξενα και άλλα, outsider. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: