ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα προκαλούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας και κατά συνέπεια στις διμερείς εμπορικές σχέσεις. Ο αποκλεισμός των συνόρων δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας για τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στη γείτονα και για τις ζημίες που υφίστανται σε καθημερινή βάση λόγω των κινητοποιήσεων…

…Τα παραπάνω αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε το Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «εκατοντάδες φορτηγά με εμπορεύματα από και προς τη Βουλγαρία παραμένουν στους δρόμους εγκλωβισμένα, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα εμπορεύματα, οι ζημίες να είναι τεράστιες και να ενισχύεται η δυσμενής οικονομική κατάσταση».
Επιπροσθέτως, ο Τύπος της Βουλγαρίας, ο διεθνής Τύπος και ο ηλεκτρονικός καθημερινώς «βομβαρδίζεται» από αρνητικά σχόλια για τη χώρα μας και την κατάσταση που επικρατεί με τους αγρότες. Η χώρα μας είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία με επενδεδυμένο κεφάλαιο της τάξεως των 3,2 δις ευρώ. Το συνολικό εμπόριο το 2008 έφτασε τα 2,5 δις ευρώ και το 2009, λόγω της οικονομικής κρίσης, έφτασε τα 1,85 δις ευρώ.
«H οικονομική ζημία που υφίστανται και οι δύο χώρες είναι ανυπολόγιστη βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Καθολικό αίτημα των μελών του Επιμελητηρίου μας είναι η εξεύρεση λύσης με υπευθυνότητα χωρίς να διαταραχθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας «, καταλήγει η επιστολή.
isotimia.gr

Posted on 27 Ιανουαρίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: