ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

 Εμφανείς είναι πλέον οι δυσμενείς επιπτώσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας από τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις. Κυρίως, όμως, πλήττεται ο τομέας των μεταφορών, ο οποίος είχε ήδη επιβαρυνθεί από το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών, εξαιτίας των κατολισθήσεων…
    

…Σημαντικό είναι όμως και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς υπάρχει αύξηση του κόστους των μεταφορικών, τόσο λόγω των μεγαλύτερων διαδρομών, εξαιτίας της παράκαμψης των Τεμπών, όσο και των καθυστερήσεων που σημειώνονται, λόγω των αγροτικών μπλόκων.

    Επιπλέον, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα και ως προς την τήρηση των ημερομηνιών παράδοσης των εμπορευμάτων στους πελάτες τους, κατά τα συμφωνηθέντα, διότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους φαίνονται πλέον ασυνεπείς.

    Παρ’ όλα αυτά, οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών και των επιχειρήσεων δείχνουν διχασμένοι. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΚΕ), που εδρεύει στο Βόλο αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων έχουν ήδη υποβάλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τις ζημίες που υφίστανται, ενώ ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), που εδρεύει στη Λάρισα, τηρεί στάση αναμονής.

    Πάντως, ούτε ο ΣΘΕΒ αποκλείει το ενδεχόμενο, εφόσον βέβαια παραταθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίες συνοδεύονται από αποκλεισμούς δρόμων, να προσφύγει και αυτός στη Δικαιοσύνη.

express.gr

Posted on 3 Φεβρουαρίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: