ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑ-ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ…

Έλλειμμα ρεκόρ για την Αμερική και ένας στους έξι είναι άστεγος στην Γαλλία.  Το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας θα ανέλθει μέσα στο 2010 στο 78% του ΑΕΠ…Η λίστα είναι ατελείωτη…Ας πάρουμε μόνον μιαν ιδέα…

Διαβάστε αναλυτικότερα στη συνέχεια της ανάρτησης

ΗΠΑ
Προϋπολογισμός των ρεκόρ μοιάζει αυτός που κατέθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Κογκρέσο για το 2011.
Σε αυτόν καταγράφεται το μεγαλύτερο στην Ιστορία των ΗΠΑ έλλειμμα, ύφους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προαναγγέλλεται το επίσης μεγαλύτερο στην Ιστορία των ΗΠΑ μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων -2.150.000 άτομα-, ενώ και το αμυντικό σκέλος του προϋπολογισμού φτάνει στο ύψος ρεκόρ των 708 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αύξηση σε σχέση με πέρυσι 3,4%, καθώς εδώ δεν επιβάλλεται κανένα «πάγωμα δαπανών» με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος. 
Επιπλέον, ο Μπαράκ Ομπάμα ζητεί την έγκριση επιπλέον κονδυλίου 159 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των αμερικανικών στρατιωτικών αποστολών στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Στόχος του προϋπολογισμού, η επίτευξη αξιοσημείωτης περιστολής δαπανών, ώστε το 2014 το έλλειμμα να έχει υποχωρήσει στα περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια. Στην πορεία, στόχος θα είναι η υλοποίηση μίας από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις του Ομπάμα, δηλαδή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εν ολίγοις -ανέφερε ο Ομπάμα- επιδιώκεται ετήσια περικοπή δαπανών κατά 20 δισ. δολάρια και κατά 250 δισ. δολάρια σε βάθος δεκαετίας. 
ΕισφορέςΑυτό θα επιτευχθεί μέσω της επιβολής εισφορών στα τραπεζικά κέρδη, με παράλληλη κατάργηση φορολογικών ελαφρύνσεων για τις ενεργειακές εταιρείες (πετρελαιοβιομηχανίες), αλλά και πάγωμα των ομοσπονδιακών δαπανών, εκτός όμως του αμυντικού τομέα. Ο προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετες επιβαρύνσεις σε ατομικά εισοδήματα άνω των 250.000 δολαρίων, ετησίως, όπως και σε τράπεζες που ωφελήθηκαν από κρατικά κεφάλαια στήριξης. 
ΓΑΛΛΙΑ
Ενας στους έξι κατοίκους της Γαλλίας στεγάζεται σε κακές έως άθλιες συνθήκες ή είναι άστεγος, βεβαιώνει η ετήσια έκθεση του Ιδρύματος Αββάς Πιέρ η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι και υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο πρόβλημα της στέγης.

    Σύμφωνα με την έκθεση, στη Γαλλία υπάρχουν περίπου 100.000 άνθρωποι χωρίς σταθερή κατοικία. Επί πλέον 10 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε προσωρινή στέγη, όπως σε δωμάτια ξενοδοχείων, τροχόσπιτα, ή πρόχειρα καταλύμματα έκτακτης ανάγκης…

    Ορισμένοι απειλούνται με έξωση, άλλοι ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες ή σε χώρους όπου στεγάζονται και πολλοί άλλοι, ενώ υπάρχουν και πολλοί που φιλοξενούνται.

    Η έκθεση εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για τα 600.000 παιδιά που υπολογίζεται πως ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, με αποτέλεσμα να απειλούνται από διάφορες ασθένειες και διαταραχές, όπως η μολυβδίαση, τα αναπνευστικά προβλήματα, υποσιτισμός, διαταραχές ύπνου, μαθησιακά προβλήματα, δυσκολίες κοινωνικής ενσωμάτωσης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Γερμανία το 2010 θα ανέλθει στο 6% του γερμανικού ΑΕΠ, το διπλάσιο του επιτρεπομένου από τις Βρυξέλλες, διαμορφωνόμενο στα 145 δισεκατομμύρια ευρώ από περίπου 60 δισ. ευρώ φέτος (περίπου 3% του γερμανικού ΑΕΠ). 
Ταυτόχρονα, το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας θα ανέλθει μέσα στο 2010 στο 78% του ΑΕΠ της, ενώ το Σύμφωνο Σταθερότητας επιτάσσει να μην υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ κάθε κράτους-μέλους της 16μελούς Ευρωζώνης. 
Οι πληροφορίες είναι από ΒΗΜΑ , ΕΘΝΟΣ και ΑΝΤ1

Posted on 3 Φεβρουαρίου 2010, in dk, Ανά τον κόσμο. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: