Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΕΝΑ"

Μια συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από την αρπαγή του νεογέννητου κοριτσιού τα ξημερώματα από το μαιευτήριο «Έλενα», η οποία είχε αίσιο τέλος και εξιχνιάστηκε από το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Η γυναίκα που είχε αρπάξει το παιδί παρίστανε… 

…επί έξι μήνες την έγκυο, και για να μην πει στο σύντροφό της ότι απέβαλε, άρπαξε το μωρό μιας άλλης γυναίκας για να του το παρουσιάσει ως δικό τους.

Η πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε από την κατάθεση της 38χρονης, η οποία οδηγείται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας, Γιώργος Τζανακάκης, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής: Η 38χρονη από το Αιγάλεω, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, μητέρα δύο παιδιών, ενός αγοριού, δέκα ετών και ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών από προηγούμενους γάμους, είχε μείνει έγκυος με τον τρίτο σύντροφό της πριν από εννέα μήνες, αλλά απέβαλε στον τρίτο μήνα.

Όπως είπε η ίδια, δεν ήθελε να του αποκαλύψει το δυσάρεστο συμβάν, γιατί ο σύντροφός της, λογιστής στο επάγγελμα, επιθυμούσε πάρα πολύ ένα παιδί, το ίδιο και η μητέρα του που περίμενε να δει το εγγονάκι της. Έτσι, για έξι μήνες έβαζε γάζες στην κοιλιά για να φαίνεται ότι προχωράει η εγκυμοσύνη.

Την περασμένη Πέμπτη πήγε στο μαιευτήριο «Έλενα» με σκοπό να κάνει εικονική εισαγωγή, αλλά ο γιατρός που την εξέτασε αφού διαπίστωσε ότι δεν ήταν έγκυος, της είπε ότι δεν μπορούσε να παραμείνει. Τότε, είχε δώσει τα στοιχεία της αλλά ψεύτικη διεύθυνση. Χθες, στις εννέα το βράδυ ξαναπήγε στο μαιευτήριο και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους, κάτι που πρόσεξε το προσωπικό, αλλά δεν έδωσε σημασία.

Από νωρίς είχε εντοπίσει το θάλαμο που ήταν η Αλβανή με το νεογέννητο κοριτσάκι της και στις 4.30 το ξημερώματα το άρπαξε, το έβαλε κάτω από την μπλούζα της και αφού βγήκε από το νοσοκομείο, πέταξε το ειδικό βραχιολάκι του και με ένα ταξί πήγε στο σπίτι της στο Αιγάλεω. Εκεί, είπε σε μία γειτόνισσα, την οποία είχε αφήσει να προσέχει τα παιδιά, ότι γέννησε με καισαρική και με ευθύνη δική της πήρε το μωρό και έφυγε από το νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί, κατά την έρευνα που έκαναν το πρωί στο μαιευτήριο, μίλησαν και με το γιατρό που την εξέτασε την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος τους είπε ότι είχε δει μια γυναίκα με τα χαρακτηριστικά που έδωσαν τα μέλη του υπόλοιπου προσωπικού, και η οποία παρίστανε την έγκυο. Από το φάκελο βρέθηκαν τα στοιχεία της, αλλά έτσι διαπιστώθηκε η ψεύτικη διεύθυνση.

Και ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, η γειτόνισσα, που είχε ακούσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την εξαφάνιση του βρέφους, τηλεφώνησε στην Αστυνομία και καθοδήγησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν τελικά την 38χρονη και το βρέφος

nooz.gr

Posted on 18 Φεβρουαρίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε