"ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ" ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Προνομιακά προκλητικά επιδόματα, υπέρογκες αποζημιώσεις, ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των διευθυντικών στελεχών και αδυναμία κάλυψης της μισθοδοσίας, είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λιβαδειάς…

Τα προβλήματα αποκαλύφθηκαν στη χθεσινή 5ωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία προκάλεσε η αντιπολίτευση, με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών.
 

Άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι όταν άκουσαν από τη Γ. Πούλου, για 7 παράτυπα ή παράνομα επιδόματα που λαμβάνει  ο Διευθυντής της Επιχείρησης. Για υδραυλικούς που ζητούσαν οδηγό για να τους μεταφέρει στις βλάβες και τελικά συμφώνησαν να πάρουν επίδομα 10%και να οδηγούν οι ίδιοι ,μίλησε ο δήμαρχος Δ. Τσιφής.
Αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη της δημοτικής συμβούλου και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ Β. Ζητουνιάτου, για παραποίηση πρακτικών συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Θέμα για το οποίο έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση  κατά δυο ατόμων.
Μετά από τις χθεσινές αποκαλύψεις επιτακτική έκριναν την ανάγκη παρέμβασης των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Πούλου, Μητάς, Ανέστης  και Κοτσικώνας, για διαχειριστικό έλεγχο από την Περιφερειακή Διοίκηση έκανε λόγο ο δήμαρχος.
Να περάσει η ΔΕΥΑΛ στο Δήμο, ήταν η πρόταση του κ. Κοτσικώνα ενώ ο εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων Μ. Ευταξίας ,ζήτησε πλήρη εφαρμογή της συλλογικής τους σύμβασης και του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης , ταυτόχρονα εξέφρασε φόβους ότι προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΛ.
Ενδεικτικό της άσχημης οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης είναι και το γεγονός ότι τα αποθεματικά της δεν αρκούν για να καλύψουν τους μισθούς και η πρόταση του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΛ είναι για σύναψη δανείου. Το ενδεχόμενο αυτό συναντά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του δήμου, αφού για να προχωρήσει ο δανεισμός από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα πρέπει να μπει εγγυητής ο δήμος, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη πολλά οικονομικά προβλήματα.
siriosfm.gr

Posted on 11 Μαρτίου 2010, in dk, Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: