Β. ΤΟΓΙΑΣ – ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συζητάμε ένα εξαιρετικά κρίσιμο νομοσχέδιο το οποίο αποκρυσταλλώνει και εκφράζει πολιτική βούληση, καταγράφει πολιτικές επιλογές και εν τέλει εκφράζει τι θέλει να κάνει η κάθε κυβέρνηση, όταν αναλαμβάνει την τύχη αυτού του τόπου. Κοινωνική δικαιοσύνη δεν υφίσταται χωρίς φορολογική δικαιοσύνη. Είναι κοινός τόπος όλων, ότι οι στόχοι όλων των κυβερνήσεων ήταν να έχουμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο δίκαιο και αποτελεσματικό» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας Β.Τόγιας στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο… 

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι «έχουμε μπροστά μας ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό νομοσχέδιο»; συνέχισε. Θα έχει η χώρα, μετά την ψήφιση του, αποτελεσματική και δίκαιη φορολογική νομοθεσία; Αυτονόητες πραγματικότητες φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, προ-εκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Μα, ήταν πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί επιτέλους μια ενιαία τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα; Αυτή είναι η ουσία του νομοσχεδίου. 
Πολύς λόγος έγινε για τα κέρδη, τα αδιανέμητα και τα διανεμόμενα. Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη, δεν είναι αναπτυξιακή πρόκληση, δεν είναι μέτρο που βοηθά την ανάπτυξη τα κέρδη που δεν επενδύονται να φορολογούνται όπως όλα τα άλλα, να μπαίνουν σε μια ενιαία κλίμακα και μάλιστα να υπεισέρχονται και τα φυσικά πρόσωπα; Γιατί γινόντουσαν φορολογικές λαθροχειρίες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ή μήπως δεν είναι αναπτυξιακό μέτρο τα κέρδη που δεν διανέμονται, να επανεπενδύονται;  Και εδώ θα έλεγα ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρό, να έχει ακόμα μικρότερο φορολογικό συντελεστή, αλλά αυτός ο φορολογικός συντελεστής να συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις επένδυσης και διατήρησης θέσεων εργασίας.
Η φοροδιαφυγή, όμως, που γίνεται προσπάθεια να συλληφθεί και να αντιμετωπιστεί με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, θέλει κατά τη γνώμη μου να συνοδευτεί και από άλλα μέτρα πολιτικής, γιατί ο κόσμος, η κοινωνία όλη δεν αγωνιά μόνο για τη φοροδιαφυγή και τους φοροδιαφεύγοντες. Αγωνιά και ζητά από την πολιτική εξουσία να αντιμετωπίσει τον κλεμμένο πλούτο. Η φράση «που πήγαν τα κλεμμένα» ζητάει απάντηση.  Και αυτό δεν γίνεται μόνο με φορολογικές παρεμβάσεις. Το «που πήγαν τα κλεμμένα», πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα δραστικό «πόθεν έσχες». Η Κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός είμαστε και ικανοί και αποφασισμένοι και τη φοροδιαφυγή να αντιμετωπίσουμε, αλλά και να δώσουμε στο εναγώνιο ερώτημα όλου του κόσμου την απάντηση. Όχι πια στην ατιμωρησία και όχι στην χειρότερη μορφή της που είναι η οικονομική εγκληματικότητα, γιατί το κλέψιμο του δημόσιου πλούτου και η φοροδιαφυγή ταυτίζονται, είναι στοιχεία εγκληματικότητας.  
Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί τομή και συνοδευόμενο από ένα δραστικό πόθεν έσχες, θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα, θα δώσει αίσθημα δικαιοσύνης σε όλους του πολίτες, θα τονώσει το κοινωνικό κράτος και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της πολιτικής εξουσίας. Κανένας δεν θέλει να κοροϊδεύεται πλέον και κανένας δεν εμπαίζεται. Εν τέλει το νομοσχέδιο θα κριθεί στην πράξη. Χρειάζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί να παρακολουθούν και να ελέγχουν την εφαρμογή όλων αυτών των διατάξεων. Είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες, η ευκαιρία που μας δίνεται αυτή τη στιγμή. Η υλοποίησή αυτού του νομοσχεδίου θα πάει μπροστά την οικονομία και τη χώρα αλλά και την ίδια την πολιτική, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας κ. Βασίλης Τόγιας.

neatisviotias.gr

Posted on 16 Απριλίου 2010, in dk, Βοιωτικά, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. καλώς το παιδί.που χάθηκε τόσο καιρό

  2. δεν ητανε εκει
    ειχε παει λαικη……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: