ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Δ. ΤΣΙΦΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Μετά και τη δημοσίευση (Έθνος της Κυριακής 18-4-2010) του νέου Αυτοδιοικητικού χάρτη για τη Βοιωτία και συγκεκριμένα για το νέο διευρυμένο Δήμο Λιβαδειάς που έχει πλέον «κλειδώσει» με τη συνένωση των Δήμων: Κορώνειας, Διστόμου, Δαύλειας, Αράχοβας και των Κοινοτήτων: Αντίκυρας και Κυριακίου, εκφράζω εκ μέρους όλων των πολιτών του Δήμου Λιβαδειάς, όλων των Δημοτικών παρατάξεων και όλων των φορέων, την πλήρη ικανοποίησή μας,  προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση…
 
Η παρουσίαση του χωροταξικού, είναι η αναμενόμενη για το νέο διευρυμένο Δήμο Λιβαδειάς και σηματοδοτεί μια νέα αρχή, αφού η εξέλιξη αυτή δεν οδηγεί σε προσωρινές λύσεις ή συμβιβαστικές διευθετήσεις, αλλά αποτελεί το καταλληλότερο όχημα για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, για εξοικονόμηση πόρων και για  ουσιαστική ανάπτυξη σε όλη τη Βοιωτία.
Το τετελεσμένο αυτό γεγονός, βάζει οριστικά τέλος στις μικροπολιτικές στρατηγικές, όλων αυτών που  είχαν επιφυλάξει για τη Λιβαδειά τον ρόλο του «ραγιά» και που επιθυμούσαν διακαώς να «μετεγγράψουν» προστατευόμενούς τους στο Δήμο, ως αντάλλαγμα υπόγειων διαδρομών που πρόσφατα είχαμε καταγγείλει.  Αποτελεί, ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς, που προσπάθησαν να απαξιώσουν με τις πρακτικές τους την θέση της Λιβαδειάς.  
Αυτή την ιστορική στιγμή για το νέο διευρυμένο Δήμο Λιβαδειάς,  είναι ώρα να αποδείξουμε, ότι βάζουμε στην άκρη μικροπολιτικές λογικές. 
Να αποδείξουμε, ότι όσα λέγαμε τα εννοούσαμε. Ότι μπορούμε με πνεύμα αγαστής συνεργασίας, σεβόμενοι πλήρως ο ένας τις τοπικές ιδιαιτερότητες του άλλου, να κάνουμε τους πολίτες του νέου διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς περήφανους για τον τόπο τους, για την κοινωνία τους, τις δυνατότητές τους, τα επιτεύγματά τους και τις υψηλές αξίες τους.
Να αποδείξουμε, ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην ολοκλήρωση της θεσμικής ανατροπής και να εργαστούμε όλοι μαζί  καλόπιστα και εποικοδομητικά στη νέα προοπτική που ανοίγεται για τον τόπο μας και την χώρα μας στη δύσκολη κατάσταση που περνά.
Επειδή όμως ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, καλώ σε εγρήγορση όλους τους θεσμικούς πολιτικούς, οικονομικούς, αθλητικούς και κοινωνικούς  φορείς της πόλης και όλους τους πολίτες, προκειμένου όλοι μαζί να διασφαλίσουμε αυτό το ιστορικό κεκτημένο για το νέο Δήμο Λιβαδειάς.
Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε κάτι διαφορετικό σχετικά με τη χωροθέτηση του νέου διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς. Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο, πέραν αυτού  που έχει από χθες δημοσιοποιηθεί (Έθνος της Κυριακής 18-4-2010) και  έχει πλέον  «κλειδώσει».
Προειδοποιούμε όλους αυτούς που με στοχευμένες «διαρροές» επιχείρησαν και θα επιχειρήσουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και «τετελεσμένα» σε βάρος της Λιβαδειάς και να ανατρέψουν τον υπάρχοντα σχεδιασμό, να σταματήσουν εδώ. Οποιαδήποτε αλλαγή στο δημοσιευμένο χάρτη, θα αποτελέσει «Casus belli».
Τέλος, καλώ τους βουλευτές του Νομού μας να δηλώσουν παρόντες και παρούσες αυτή την ιστορική στιγμή για τη Λιβαδειά και να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων.
Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς
Δημήτρης Τσιφής

Posted on 20 Απριλίου 2010, in dk, Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: