ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

του Τάσου Τέλλογλου
protagon.gr

Την ώρα που συζητάμε για την χρεωκοπία του κράτους, συνεχίζονται στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας τα τελευταία «πάρτυ». Με βάση τη νομοθεσία όσοι υπηρετούσαν την 31/12/2005 στις δημοτικές επιχειρήσεις μπορούν να προσληφθούν στους δήμους ακόμα και μετά τη διάλυση της επιχείρησης…


Στα Άνω Λιόσια η πλειοψηφία του σημερινού δημάρχου θέλησε να το εκμεταλλευτεί και να «περάσει» περίπου ενενήντα άτομα από το «παράθυρο», εφ’ όσον συμφωνούσε και η αντιπολίτευση που είχε ακολουθήσει τους ίδιους και χειρότερους διαχειριστικούς κανόνες οταν κυβέρνησε πριν από μερικά χρόνια. Η λίστα των 90, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, περιλαμβάνει δίπλα και τα «προσόντα» τους, όπως π.χ. ποιανού παιδί ,κουμπάρα, ανηψιός κλπ. είναι ο κάθε υποψήφιος.

Η αντιπολίτευση τελικά αρνήθηκε να συναινέσει και οι προσλήψεις δεν έγιναν ποτέ. Η «λίστα της ντροπής» βρίσκεται στα χέρια των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Εκεί «τα εχουν ξαναδεί τα μάτια τους». Οι επιθεωρητές κάνουν απλώς «διοικητικό ελεγχο».

Δεν θα έπρεπε όμως όταν διαπιστώνουν παρόμοιες πρακτικές να τις κοινοποιούν στο υπουργείο Εσωτερικών και να αποφασίζεται η διακοπή της χρηματοδότησης στους υπότροπους; Όχι, θα πει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να κλείσουν περισσότεροι απο τους μισούς δήμους της χώρας. Μα αυτοί θα κλείσουν έτσι και αλλιώς, όταν το ΔΝΤ και η ΕΕ μας επιβάλλουν τα ελλείμματά τους να προσμετρώνται στο συνολικό κυβερνητικό έλλειμμα. Σε ένα-δυό χρόνια οι δήμοι δεν θα μπορούν να δανείζονται ούτε ένα ευρώ, πολλοί από αυτούς δεν θα είναι σε θέση πλέον να κάνουν αποκομιδή σκουπιδιών, η πιο αυστηρή «επιτήρησή» τους απο την κεντρική κυβέρνηση είναι όρος για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Posted on 20 Απριλίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: