ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ;

Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της ημέρας τον τελευταίο καιρό είναι πολλές και είμαστε ακόμη στην αρχή ενός τσουνάμι που έρχεται.  Από εσωτερική έκθεση της Goldman Sachs, φαίνεται ότι η εταιρεία γνώριζε τις κινήσεις της Ε.Ε.

Γνώριζε ότι η Μέρκελ θα καθυστερήσει την βοήθεια προς την Ελλάδα και θα την ωθήσει μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους στο ΔΝΤ. Η Γερμανία ήθελε να εκδικηθεί την Μ. Βρετανία και το κατάφερε. Όταν πλέον το πρόβλημα της Ελλάδας θα ήταν και Ευρωπαϊκό τότε θα γινόταν  η ενεργοποίηση του άρθρου 122 της συνθήκης της Λισσαβώνας, που προβλέπει υποχρεωτική συνεισφορά όλων των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που κάποια χώρα της ζώνης του Ευρώ αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεωκοπίας. Το άρθρο ενεργοποιείται με πλειοψηφική απόφαση του συμβουλίου των υπουργών και δεν υπάρχει δικαίωμα βέτο από οποιαδήποτε χώρα της κοινότητας.  Μεγάλος χαμένος βέβαια η Μ. Βρετανία που θα συρθεί να καταβάλλει αρκετά δις Ευρώ για τη σωτηρία της Ευρώπης. 

Πράγματα που λόγω της στενής του επαφής με την Goldman Sachs, τα γνώριζε ο Παπακωνσταντίνου και το υπόλοιπο επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση βιαζόταν να περάσει λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ecofin το νομοσχέδιο και εν συνεχεία την πραξικοπηματική πράξη.  

Εδώ λοιπόν κάτι παίζεται και παίζεται εις βάρος του ελληνικού λαού. Για μια ακόμη φορά κερδισμένες θα είναι οι γερμανικές, οι γαλλικές και οι αμερικάνικες τράπεζες, άσε που και οι δικές μας τράπεζες θα πάρουν τα δικά τους μερίδια από το – και καλά – πακέτο στήριξης… θα επανέλθω!


Posted on 11 Μαΐου 2010, in Άρθρα-Σκέψεις, Ανά τον κόσμο, Διάφορα, Ελλαδικά, Κρίση-Παγκόσμια Διακυβέρνηση, stakaman. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: