ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι διεκδικώντας λύσεις στα επείγοντα, πως τα χαρακτηρίζουν, προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας που συνεδρίασε στις 14 Μαΐου 2010 στα Γιάννενα, και ήδη προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΑΤ στο τέλος Μαΐου.

Τα βασικά αιτήματα τους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΚ, είναι τα εξής: …

α) Η διενέργεια αυστηρών ελέγχων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, Νομαρχίες κ.λ.π.) προκειμένου να μειωθούν οι ελληνοποιήσεις και η εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού, αλλά και να προστατευτεί το εισόδημα του Έλληνα κτηνοτρόφου.


β) Άμεση ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΕΚ, (Ήδη 5.000 κτηνοτρόφοι έβαλαν λουκέτο τον προηγούμενο χρόνο).


γ) Άμεση καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών χωρών, προκειμένου να αγοράσουν τις απαιτούμενες ζωοτροφές την εποχή του θερισμού σε χαμηλές τιμές.


δ) Επιστροφή σε όλους τους κτηνοτρόφους του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί τις αξίας πώλησης των προϊόντων τους.


ε) Επανεξέταση του προτεινόμενου θεσμικού πλαισίου για τον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση της δίκαιης μεταχείρισής τους.


Σχετικά με τη μείωση των τιμών πώλησης αγελαδινού γάλακτος στην κατανάλωση ο ΣΕΚ προτείνει να μην προέλθει από τους κτηνοτρόφους, αλλά από τις βιομηχανίες και τα Super Market, οι οποίοι αγοράζουν το γάλα 0,37 € το κιλό και στον καταναλωτή φθάνει μέχρι 1,60 €, το λίτρο. Επίσης για το αιγοπρόβειο γάλα δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν μείωση της τιμής πώλησής του, αφού είναι καθηλωμένη τα δέκα τελευταία χρόνια.
 
 nooz.gr

Posted on 19 Μαΐου 2010, in dk, Βοιωτικά, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: