Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση γίνεται… πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο. Αυτή τη φορά, πάντως, το δημοσίευμα είναι μάλλον θετικό.
Το περιοδικό newstatesman.com αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του «Η Ελλάδα τώρα, η Βρετανία μετά. Έρχονται σύντομα – χρέος, περικοπές και ταραχές». Το άρθρο φέρει τον τίτλο: « The heresy of the Greeks offers hope» που επί λέξει σημαίνει «Η αίρεση των Ελλήνων προσφέρει ελπίδα». Ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει τη χώρα μας «μικρόκοσμο ενός σύγχρονου ταξικού πολέμου» και κρίνει πως «αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι κλοπή σε επική κλίμακα»…

«Καθώς η πολιτική τάξη της Βρετανίας προσποιείται ότι «παντρεύοντας» το Tweedledee με το Tweedledum είναι η δημοκρατία, η έμπνευση για τους υπόλοιπους από εμάς είναι η Ελλάδα. (…) Η κρίση που οδήγησε στη διάσωση της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα ενός τραγελαφικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που βρίσκεται το ίδιο σε κρίση», τονίζει ο αρθρογράφος.

«Αυτό που κάνει διαφορετική την Ελλάδα είναι ότι έχει βιώσει, εισβολή, ξένη κατοχή, στρατιωτική δικτατορία και η λαϊκή αντίσταση. Οι απλοί άνθρωποι δεν εκφοβίζονται από το διεφθαρμένο συντεχνιακό που κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δεξιά κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που προηγήθηκε της παρούσας ΠΑΣΟΚ της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου περιγράφεται από την κοινωνιολόγος Ζαν Ζιγκλέρ ως “μια μηχανή για τη συστηματική λεηλασία των πόρων της χώρας”», συνεχίζει το άρθρο.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στο ρόλο που έπαιξε στην ελληνική κρίση η Goldman Sachs, πως οι αγορές υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας όταν ήθελε να δανειστεί. «Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας δεν είναι μεγαλύτερο από εκείνο των ΗΠΑ», σημειώνεται.

newsit.gr

Posted on 24 Μαΐου 2010, in dk, Ανά τον κόσμο, Ελλαδικά, Κρίση-Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: