ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

Ακόμα και σε ιδιωτικά νοσοκομεία στρέφονται οι ασθενείς από τα δημόσια εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού υλικού και των ακυρώσεων των χειρουργείων. Η απόφαση των προμηθευτών να διακόψουν κάθε συναλλαγή τους με το δημόσιο μέχρι να πληρωθούν έχει δημιουργήσει αλαλούμ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού ακυρώνονται καθημερινά χειρουργεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή των ίδιων των ασθενών…

Την αρχή έκαναν οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ από 1 Ιουνίου ακολούθησαν όλοι πανελλαδικά.
Πάγωσαν οι στεφανιογραφίες και οι τοποθετήσεις βηματοδοτών στον Ευαγγελισμό

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού σύμφωνα με τον κ. Ηλία Σιώρα, εκπρόσωπο των ιατρών. Ο ίδιος καταγγέλλει  ότι λόγω έλλειψης υλικών εδώ και μια εβδομάδα δεν γίνονται στεφανιογραφίες και δεν τοποθετούνται βηματοδότες.» Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση διότι πιθανόν να κινδυνέψουν ασθενείς στο άμεσο μέλλον» αναφέρει .Ωστόσο ο κ. Σιώρας αναφέρει πως μερικοί ασθενείς έφυγαν από το δημόσιο νοσοκομείο , προκειμένου να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό για να βάλουν βηματοδότη.
Παράλληλα η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για ρύθμιση των πληρωμών με άτοκα διετή και πενταετή ομόλογα φαίνεται πως δεν έπεισε τους ιδιοκτήτες των εταιρειών ότι τελικά θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Μάλιστα, αυτή η ανακοίνωσή ήταν που τους εξόργισε και αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους.
Εμπάργκο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

 Ο κ. Παναγιώτης Στραβόλαιμος , πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών Υγείας, μιλώντας στο Newsit αναφέρει πως ήρθε η ώρα να καταλάβει η κυβέρνηση ότι αν δεν πληρωθούν οι προμηθευτές θα κλείσουν οι μισές εταιρείες. » Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Θέλουμε τα χρήματά μας πίσω διότι θα κλείσουμε» επισημαίνει. » Δεν θα προμηθεύουμε κανένα νοσοκομείο που έχουμε συνάψει σύμβαση μέχρι να αποφασίσουν να μας πληρώσουν» τονίζει χαρακτηριστικά.
Μειώθηκαν κατά 30% τα χειρουργεία λόγο έλλειψης ορθοπεδικών υλικών

» Τα χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 30%», λέει στο Newsit ο Μαρίνος Τσουρούλης, γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού συμπληρώνει ήδη μια εβδομάδα αποχής από τα νοσοκομεία και μέσω του προέδρου του κάνει λόγο για μείωση των ορθοπεδικών χειρουργείων λόγω έλλειψης υλικού. Ο κ.Διονύσης Σαργιέτης, πρόεδρος του συλλόγου,  αναφέρει πως το Δημόσιο χρωστάει μόνο σε αυτούς 700 εκ ευρώ εδώ και 5 χρόνια.» Τα λόγια τέλος. Δεν δίνουμε τίποτα στα νοσοκομεία μέχρι να πάρουμε πίσω τα χρήματά μας» τονίζει χαρακτηριστικά.
 Έκκληση για λήξη του εμπάργκο κάνουν οι νοσηλευτές

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των νοσηλευτών Ελλάδος κ.Δημήτρης Σκουτέλης. Ο ίδιος κάνει λόγο για εμφανή έλλειψη κυρίως ορθοπεδικών και αναλώσιμων υλικών καθώς και μοσχευμάτων, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο καιρό σε συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να γίνονται καθόλου χειρουργεία.
Το σχέδιο του Υπ. Οικονομικών

Ήδη σε μια περίοδο οικονομικής αδυναμίας για την χώρα μας το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μια ρύθμιση για τα χρέη προς τους προμηθευτές αποφασίζοντας να δώσει 230 εκ ευρώ που αφορούν οφειλές του 2005 και του 2006 ενώ οφειλές από το 2007 έως και το 2009 να πληρωθούν με 5 ετή ομόλογα.

newsit.gr

Posted on 2 Ιουνίου 2010, in dk, Ελλαδικά, Κρίση-Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: