ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Σε «λευκή απεργία» προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί λόγω της μείωσης των αμοιβών τους για τη βαθμολόγηση των γραπτών. Στον αέρα η βαθμολόγηση!
 
Μπλόκο στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων προκαλούν οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλοντας το υπουργείο Παιδείας για ασυνέπεια και κοροϊδία στο θέμα των αμοιβών τους. Τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας παραλύουν και η διαδικασία των φετινών πανελλαδικών κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.
 
Αιτία είναι η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας να πληρωθούν οι βαθμολογητές εκπαιδευτικοί σε… δόσεις και με αμοιβές έως και 63% χαμηλότερες από πέρσι. Οι βαθμολογητές θα πληρωθούν φέτος με 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ…
 
Όπως γράφει το “Βήμα”, καθηγητής ανέφερε ότι η αποχή των βαθμολογητών από τα καθήκοντά τους «έχει τη δυναμική δέκα απεργιών καθώς συμμετέχει μεγάλο ποσοστό του κλάδου».
 
Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Χθες έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, ενώ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) εκτιμούσαν ότι είναι θέμα ημερών το «ντόμινο» να παρασύρει και τα κέντρα της περιφέρειας. ‘Ήδη χθες έκλεισε και το βαθμολογικό κέντρο Χανίων. Φέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η «λευκή απεργία» των εκπαιδευτικών θορύβησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ανώτατο στέλεχος του επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Δ. Πεππέ προκειμένου να προγραμματίσει έκτακτη συνάντηση για σήμερα. Στα περισσότερα κέντρα είχε προχωρήσει περίπου το 70% της βαθμολόγησης των γραπτών, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των φετινών εξετάσεων. Εφόσον τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.
 
newsit.gr

Posted on 11 Ιουνίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: