ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Εντατικές προσπάθειες καταβάλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς και ο πρόεδρός του Κώστας Παπασπύρου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την εμπορική κίνηση στη Λιβαδειάς και συνεχείς είναι οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μηχανισμών άμυνας απέναντι στον διαφαινόμενο «θάνατο του εμποράκου».

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε με αρκετά μεγάλη συμμετοχή τη Δευτέρα στα γραφεία του Συλλόγου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που αναμένεται να βοηθήσουν τη χειμαζόμενη τοπική αγορά να πάρει ορισμένες ανάσες…


Πρώτα από όλα αποφασίστηκε η καθιέρωση 10ημέρου προσφορών, πριν από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, γεγονός που ελπίζεται ότι θα αναθερμάνει την εμπορική κίνηση αλλά και θα περιορίσει φαινόμενα συνεχών εκπτώσεων που νοθεύουν τον ανταγωνισμό και οδηγούν πολλούς εμπόρους της πόλης στην απόγνωση.

Σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε η καθιέρωση μιας ημέρας της εβδομάδας, κάθε εβδομάδας, ως ημέρας προσφορών από όλα τα καταστήματα της πόλης. Ποια θα είναι αυτή η ημέρα θα αποφασιστεί μετά από τη συμπλήρωση των ειδικών εντύπων που ο Εμπορικός Σύλλογος θα αποστείλει προς τα μέλη του. Ενισχυτική της παραπάνω πρωτότυπης δράσης είναι η προσφορά του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς. Η πρόεδρός του κ. Φραγκούλη, που ήταν παρούσα στη συνέλευση, ανακοίνωσε ότι την ημέρα της εβδομάδας που θα καθιερωθεί ως ημέρα προσφορών το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς θα μειώσει στο 50% τις τιμές των εισιτηρίων του από όλη την περιοχή -εκτός του δρομολογίου για Αθήνα- ώστε να υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο και να διευκολύνονται οι καταναλωτές στις αγορές τους. Η πρόταση έγινε με ικανοποίηση δεκτή από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Τέλος, και σε σχέση με τη συζήτηση που έχει το τελευταίο διάστημα αναπτυχθεί περί «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς επαναβεβαίωσε την στήριξή του στην υπάρχουσα πανεπιστημιακή σχολή της Λιβαδειάς, υπενθύμισε τις υποσχέσεις για την έλευση δεύτερης και προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο ζήτησε την μετεγκατάσταση της Γεωπονικής Σχολής στη Βοιωτία επαναφέροντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
viotia.blogspot.com
Ελπίζουμε να δούμε παρόμοιες κινήσεις και από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου, για να τονωθεί λιγάκι η τοπική αγορά . Στην Λιβαδειά δεκάδες καταστήματα έχουν κλείσει από την αρχή του χρόνου.  Καλό θα ήταν να προλάβουμε τα γεγονότα. Πρέπει ο Σύλλογος να δράσει άμεσα. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και έρχονται δυσκολότερες μέρες.

Posted on 23 Ιουνίου 2010, in dk, Αλιαρτινά, Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: