ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΑΕΙΦΕΡΩΝ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕΙΦΕΡΩΝ
Δίστομο, 15/7/2010
ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ «ΑΕΙΦΕΡΩΝ»
Μ.Κ.Ο Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Συνείδησης & Επαγρύπνησης
Αγαπητοί φίλοι & συνεργάτες
Μετά από ένα χρόνο ίδρυσης, παρουσίας γνωριμίας και ζυμώσεων, είναι ιδιαίτερη χαρά μας που ανακοινώνουμε σήμερα, επίσημα και την δραστηριοποίηση του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «ΑΕΙΦΕΡΩΝ», που κύριο στόχο έχει την αφύπνιση και την επαγρύπνηση των συμπολιτών μας, για την ανάπτυξη του Πολιτισμικού και του Περιβαλλοντικού επιπέδου της περιοχής μας…

Επιδιώκουμε την αφύπνιση και επαγρύπνηση των συμπολιτών μας για πραγματικά ισόρροπη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με βάση την Αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας, με την ευρεία έννοια του όρου, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με την φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά και με εξασφάλιση της Ποιότητας ζωής και της δίκαιης διανομής της ευημερίας που θα προκύψει από αυτήν, σε όλους τους πολίτες της Βοιωτίας.
Ιδιαίτερα τώρα, που οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλη την Ελλάδα, και ειδικά για τον τόπο μας, είναι πιο επιβεβλημένο σήμερα παρά ποτέ, να αναπτύξουμε σε εθελοντική βάση, μακριά από κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις και με βάση τη σύσφιξη και τη ανάπτυξη υγιών και με υψηλό επίπεδο, ανθρώπινων σχέσεων ενωμένων σε επαγγελματική βάση για το κοινό στόχο.
Οι άξονες που κινούμαστε είναι δύο. Το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός, γιατί κρίνουμε πως αυτοί οι δύο παράγοντες περικλείουν τις περισσότερες, αν όχι όλες, δραστηριότητες της ανθρώπινης εξέλιξης.
Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε, όπου γίνεται, συμπληρωματικά και επικουρικά με την παράλληλη εκμετάλλευση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς και συλλόγους, σε θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτισμού της περιοχής μας, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής μας, πνευματικά, ηθικά και οικονομικά.

ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

1.     Ανάπτυξη σχεδίων πόλεων με κύριο άξονα την ισόρροπη τουριστική και ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη και με στόχο το παρόν και το μέλλον της περιοχής.
2.     Περιφρούρηση, υπεράσπιση και προστασία της πανίδας και χλωρίδας της περιοχής, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του ευαίσθητου θαλάσσιου και υδάτινου περιβάλλοντος, αλλά και των ορεινών όγκων της περιοχής μας.
3.     Θέματα ανακύκλωσης και εξεύρεσης τρόπων εκμετάλλευσης των ανακυκλώσιμων υλικών με παράλληλη διαχείριση των απορριμμάτων οργανικών & ανόργανων.
4.     Ανάπτυξη και δημιουργία σχετικού Ερευνητικού και Συνεδριακού Κέντρου.

ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

1.     Υπεράσπιση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την ισόρροπη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.
2.     Περιφρούρηση, διάσωση και ανάπτυξη Πολιτισμικών και Ιστορικών Μουσείων, Λαογραφικών ιδρυμάτων και συνεργασία με πολιτισμικούς κ.α. φορείς με στόχο τη καλύτερη Πολιτισμική προβολή της περιοχής και τη τουριστική αξιοποίηση της.
3.     Ανάπτυξη και δημιουργία σχετικών Πολιτισμικών δρώμενων, με μεσοπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία ετήσιου ή διετούς Παραδοσιακού Φεστιβάλ, στη περιοχή μας, με παράλληλη διενέργεια εμπορικών και τουριστικών εκθέσεων και συνεδρίων.
Καλούμε εσάς, τους φορείς των Μ.Μ.Ε, που γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τα θέματα αυτά, θεωρώντας σας άμεσα συνεργάτες μας,  να διανείμετε την πληροφορία αυτή,  στα σημαντικά έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα που έχετε στην κατοχή σας ώστε να μεγιστοποιήσουμε την παρουσία των 

 

Posted on 20 Ιουλίου 2010, in dk, Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: