YURI ALEXANDROVICH BEZMENOV: ΕΙΔΙΚΟΤΗΣ ΤΟΥ … Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ο Yuri Alexandrovich Bezmenov, γιός υψηλόβαθμου σοβιετικού αξιωματικού γεννήθηκε το 1939 στην Μόσχα.  Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Novosti Press και ως πράκτορας στην KGB (Κα Γκε Μπε) αλλά και στο Κεντρικό Κομμουνιστικό Συμβούλιο τα χρόνια της Σοβιετικής Ενώσεως. Ειδικότητα του ήταν η προπαγάνδα.  Λόγω διαφωνίας του με το σοβιετικό καθεστώς, τον Φεβρουάριο του 1970 διέφυγε στη Δύση και μάλιστα από την Αθήνα όπου είχε έρθει ως τουρίστας.

Μετά την παραχώρηση ασύλου από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα αυτή.  Σε συνέντευξη που έδωσε το 1985 όπως θα δείτε στο βίντεο(στο τέλος της ανάρτησης), εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφωτιστική ανάλυση των τεχνικών προπαγάνδας που εφάρμοζαν οι σοβιετικοί από την εποχή που υπηρετούσε…


Τεχνικές που μέσα από την συνέντευξη, προκύπτει ως οφθαλμοφανές ότι έχουν εφαρμοστεί κατά γράμμα και για την πολύχρονη προετοιμασία της δικής μας κρίσης. Σκοπός των σοβιετικών κατά τον πράκτορα, ήταν η οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας (ΗΠΑ) και όπως βγαίνει από συνειρμούς με την σημερινή κατάσταση, προφανώς μέσα από τα ίδια σκοτεινά και υπερεθνικά κέντρα αθέατης εξουσίας που την εφήρμοσαν και στην περίπτωση της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης, αναφορικά με την τεχνική αυτή του ψυχολογικού πολέμου μέσω χειρισμού των συνειδήσεων, που οι σοβιετικοί έχουν ονομάσει προπαγάνδα :
·Η κύρια δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών καλύπτει μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία την οποία ονομάζουν ιδεολογική υπονόμευση.
·Βασικός στόχος της είναι ο ‘εχθρικός’ πληθυσμός να αλλάξει την αντίληψη που έχει για την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό ώστε κανείς να μην μπορεί να βγάλει λογικά συμπεράσματα για να προστατεύσει τον εαυτό του, τους δικούς του και την χώρα του 
·Πρόκειται για μια πολύ αργή διαδικασία πλύσης εγκεφάλου την οποία χωρίζουν σε 4 στάδια :

Το 1ο από αυτά λέγεται ‘υπονόμευση του ηθικού‘ και διαρκεί 15 με 20 χρόνια ! Αυτό θεωρήθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο διάστημα για να εκπαιδευθεί μια τουλάχιστον γενιά μαθητών ώστε να στραφεί εναντίον της επικρατούσας τοπικής νοοτροπίας και ιδεολογίας.

Μετά την εν λόγω υπονόμευση, το άτομο δεν επηρεάζεται πλέον από την επαφή με γεγονότα που αφορούν πραγματικές καταστάσεις. Καθίσταται ανίκανο να διακρίνει την πραγματική πληροφορία, έστω και μετά από καταιγισμό αυθεντικών αποδείξεων και ντοκουμέντων, σε φωτογραφίες ή βίντεο.
Το 2ο στάδιο λέγεται ‘Αποσταθεροποίηση’ και διαρκεί 2 με 5 χρόνια. Εδώ ο στόχος είναι η Οικονομία, οι Διεθνείς Σχέσεις και τα Αμυντικά Συστήματα. Στο στάδιο αυτό, η αποσταθεροποίηση επέρχεται μέσα από την επιρροή και την επίδραση των Μαρξιστικών – Λενινιστικών θεωριών της τότε ΕΣΣΔ (εν προκειμένω αναφέρεται στις ΗΠΑ ως στόχο !)

Το 3ο στάδιο είναι η Κρίση η οποία επέρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. (αναφέρεται στις ΗΠΑ του 1985 όπου η κρίση επήλθε μέσα σε 6 μόλις εβδομάδες) !

Το 4ο στάδιο λέγεται ‘Εξομάλυνση’ με απροσδιόριστη διάρκεια, όπου επιβάλλονται δυσβάστακτα και καταδυναστευτικά μέτρα με σκοπό την δήθεν επαναφορά στο κανονικό επίπεδο ποιότητας ζωής, αλλά με πραγματικό στόχο την απόλυτη οικονομική υποδούλωση.

Έχει σημασία να παρατηρήσουμε ότι η συνέντευξη αυτή, αν και δίδεται πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, μοιάζει να αναφέρεται σε καταστάσεις πολύ πρόσφατες για μας τους Έλληνες και οπωσδήποτε πανομοιότυπες με την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.
Επίσης ενδιαφέρον έχει στο τέλος της συνέντευξης, όπου ο πρώην πράκτορας επισημαίνει πως όλοι αυτοί οι φορείς των αριστερών ιδεολογιών στις ΗΠΑ, των ανθρωπιστικών ιδεών του πανεπιστημιακού κατεστημένου και οι ‘προστάτες’ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια τέτοια διαδικασία, καθίστανται ακούσια όργανα της υπονόμευσης που αναφέρεται στο 1ο στάδιο, (έπαιξαν άθελα τους δηλαδή το παιχνίδι των σοβιετικών), με μοναδικό σκοπό από πλευράς του ‘επιτιθεμένου’ την αποσταθεροποίηση του κράτους των ΗΠΑ.Αν και ο επηρεασμός ενός αποσκιρτήσαντος κατασκόπου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος -με ότι αυτό συνεπάγεται-, μοναδική για μας σημασία έχει η επαλήθευση των λεγομένων του σε κάθε σημείο, σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα.
Εκτός των ποικίλων άλλων παραλληλισμών με την δική μας Κρίση, οι ομοιότητες με την ασύμμετρη ‘ανθρωπιστική’ υστερία υπέρ των λαθρομεταναστών είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.

adiavroxoi.blogspot.com
thalamofilakas.blogspot.com

Posted on 19 Οκτωβρίου 2010, in dk, Ανά τον κόσμο, Ελλαδικά, Κρίση-Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Έχουν προ πολλού χρόνου ξεπεραστεί όλα αυτά που λέει ο πάλαι ποτέ Σοβιετικός πράκτορας και προφανώς είναι εντελώς άχρηστα.

  Διότι αντί να αποσταθεροποιηθούν οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή -μάλιστα ο πράκτορας δηλώνει έκπληκτος από το πόσο έχει προχωρήσει η διαφθορά των συνειδήσεων στις ΗΠΑ τότε και φαντάζομαι ότι οι τότε συντηρητικοί κύκλοι θα τον αξιοποίησαν ως επιχείρημα- διαλύθηκε η τότε Σοβιετική Ένωση τέσσερα μόλις χρόνια μετά την συνέντευξη!

  Αυτό ο Σοβιετικός πράκτορας όχι μόνο δεν το προβλέπει, αλλά δημιουργεί μια ατμόσφαιρα απόλυτου ελέγχου του κόσμου από την τότε Κα Γκε Μπε και αυτό αποδείχθηκε ψευδές.

  Τέτοιες θεωρίες σε άλλες εποχές αποτέλεσαν αφορμή να καταδικαστούν αθώοι άνθρωποι και στον τόπο μας. ‘Το κυνηγι των μαγισσών’ και η κατάλυση της νομιμότητας με οποιαδήποτε πρόφαση οδήγησε σε εγκλήματα. Δεν προστάτεψε αλλά δίχασε την κοινωνία μας. Και όπως αποδεικνύεται τώρα, τις συνέπειες εκείνου του διχασμού πληρώνουμε ακόμα σήμερα

  Ο φόβος για τους μετανάστες είναι μια άλλη τέτοια σύγχρονη περίπτωση. Διότι άλλο πράγμα είναι να λαμβάνει η πολιτεία μέτρα για την οργανωμένη υποδοχή και μέριμνά τους και άλλο πράγμα να επιτρέπει την ελεγχόμενη παράνομη δραστηριότητα τους επειδή έτσι θέλουν διάφορα κυκλώματα που κερδίζουν από την ανθρώπινη δυστυχία. Κι ένεκα αυτής της αδράνειας, να δίνεται λαβή σε διάφορους να κάνουν επίδειξη ρατσιστικής ρητορείας για κίνδυνο ‘αφελληνοποπιησης’ της πατρίδας μας και άλλα τέτοια φαιδρά και τρομοκρατικά

  Με ενοχλούν τέτοιες παρουσιάσεις πρακτόρων διότι ενώ δεν λένε τίποτα καινούργιο, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πρακτορολογίας και σκοτεινών κύκλων, την στιγμή που όλα είναι στο φως και οι τρομοκράτες διαφημίζουν τα καινούργια όπλα στο Αφγανιστάν ή νοικιάζουν σπίτια στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου!

  Αν αντί για τέτοιου είδους ‘αναλύσεις ειδικών’ και ‘αποκαλύψεις’ αφιερώναμε χρόνο να διαβάσουμε τον παρεξηγημένο Μακιαβέλι ή την Βυζαντινή ιστορία θα ήμασταν πιο ήρεμοι, πιο σοφοί και πιο σίγουροι για αυτά που γίνονται στον κόσμο μας.

  Το ‘μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι’ ισχύει εδώ απολύτως και εδώ έχουμε φτάσει εμείς όχι από πράκτορες σκοτεινών δυνάμεων αλλά από την ημιμάθεια και τις προλήψεις που αφήνουμε να σκεπάσουν την σκέψη μας.

 2. Από ότι φαίνεται και εσύ ανήκεις όπως τα λέει ο Yuri στου ανθρώπους που όταν φάνε κλωτσιά στον πισινό τότε μόνο θα δουν την άθλια κατάσταση την οποία βιώνουμε σήμερα.Εδώ η Ελλάδα βάλετε με επίθεση..Μας πολεμούν και είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε και εσύ μας λες να διαβάζουμε Μακιαβέλι ή την Βυζαντινή ιστορία για να ηρεμήσουμε?Γνωρίζεις πως οι ηλικίες κάτω των 20 δεν γνωρίζουν καν αυτά τα βιβλία?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: