ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Κάθε λεπτό γεννιέται κι ένα κορόιδο… P.T. Barnum
 
Εδώ και μερικά χρόνια, στους κόλπους της εναλλακτικής έρευνας ακούγεται συχνά ο όρος «κοινωνική μηχανική» ή «social engineering». Είναι ένας ήπιος όρος για ένα θέμα αρκετά σκοτεινό, το οποίο σχετίζεται με όλους μας. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, είμαστε όλοι θύματά της «κοινωνικής μηχανικής». Πρόκειται για ένα είδος μυστικής επιστήμης του χειρισμού του πλήθους, που χρησιμοποιείται από τους «λίγους» που γνωρίζουν τα μυστικά της εκμετάλλευσης και της εξουσίας και έχουν τα μέσα για να την επιβάλλουν σε όλους μας. Η κοινωνική μηχανική έχει ονομαστεί κατά καιρούς «επιστήμη της εκμετάλλευσης του έμψυχου υλικού», «τέχνη της απάτης», «μυστικά της εξουσίας», «χειρισμός των κατωτέρων», «wetware management», «real politiκ», κ.ά…

Οι πλέον πονηροί σίγουρα έχουν παρατηρήσει αρκετά από τα διδάγματά της. Δεν είναι μια πραγματική επιστήμη, και δεν τη διδάσκουν (τουλάχιστον ανοιχτά) στα πανεπιστήμια ή στις σχολές. Είναι βασικά μια σταχυολόγηση διάφορων τεχνικών, που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει διάφοροι εξουσιαστές (πολιτικοί, άρχοντες, παράγοντες, αρχηγοί, κτλ) για να ελέγχουν το πλήθος [ή «μάζα» ή «λαό» ή «κοπάδι» ή «res» («πράγματα»), ή όπως αλλιώς ονομάζουν την κατευθυνόμενη μάζα της ανθρωπότητας]. Όπως κάποιοι συνέλεξαν τα τρικ που ανακάλυψαν δια τους αιώνες οι έμποροι για τον υπολογισμό και την αύξηση του κέρδους τους και έφτιαξαν τις επιστήμες των μαθηματικών και της στατιστικής, έτσι, εδώ και αρκετά χρόνια, κάποιοι μελετούν την απάτη με καθαρά επιστημονικό τρόπο και την έχουν μετατρέψει σε μια πραγματική επιστήμη.

Μια επιστήμη δυνατότερη και σημαντικότερη από όλες τις άλλες, γιατί δίνει σ’ αυτόν που την κατέχει άμεσα δύναμη και εξουσία. Είμαι μάλιστα πεπεισμένος ότι οι λεγόμενες «ανώτερες τάξεις» δικαιολογούν την υποθετική ανωτερότητά τους απλώς και μόνο επειδή έχουν τη γνώση της κοινωνικής μηχανικής. Θεωρούν τον εαυτό τους κατάλληλο να εξουσιάζει, γιατί αυτοί γνωρίζουν το χειρισμό της κοινωνικής μηχανικής. Ενώ η «ανόητη μάζα», οι «αμόρφωτοι», το «πλήθος», δεν τη γνωρίζουν, οπότε δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τον εαυτό τους… Με άλλα λόγια, πιστεύω ότι η κοινωνική μηχανική είναι η βασικότερη γνώση αυτών που μας κυβερνούν, είτε είναι πολιτικοί, είτε αφεντικά, είτε οποιουδήποτε άλλου είδους «αριστοκρατία»: Είναι η γνώση του πώς να κάνεις τα κορόιδα να δουλεύουν για σένα και να νομίζουν, μάλιστα, ότι δεν γίνεται αλλιώς Πρόσφατα, ο όρος «κοινωνική μηχανική» άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα και από διάφορους βιομηχανικούς κατασκόπους, χάκερς, ακόμη και διαφημιστές ή ανθρώπους των M.M.E. Όταν όλοι αυτοί μιλούν για «κοινωνική μηχανική», δεν εννοούν την τέχνη της εξουσίας, αλλά τις διάφορες τεχνικές με τις οποίες μπορούν να εκμαιεύσουν σημαντικές πληροφορίες, χρήματα ή εξουσία, εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια ή τη χαλαρότητα διαφόρων ανθρώπων. Αν και αυτή η «κοινωνική μηχανική» δεν συμπίπτει ακριβώς με την εξουσιαστική κοινωνική μηχανική, τα συμπεράσματα των «μηχανικών» και των δύο «επιστημών», δεν απέχουν πολύ. Και στις δύο περιπτώσεις το ζητούμενο είναι η κοροϊδία ανυποψίαστων ανθρώπων. Ο διάσημος χάκερ και βιομηχανικός κατάσκοπος Κέβιν Μίτνικ, γράφει στο βιβλίο του, Η Τέχνη της Απάτης (εκδόσεις Ωκεανίδα): «Οι κοινωνικοί μηχανικοί χρησιμοποιούν την επιρροή και την πειθώ τους για να εξαπατήσουν τα θύματά τους, είτε πείθοντάς τα ότι η ταυτότητά τους είναι άλλη από την πραγματική, είτε οδηγώντας τα σε ανεπίτρεπτες πράξεις…» Παρακολουθώντας αυτό το κείμενο, ίσως φτάσετε στο εύκολο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια διεθνής ομάδα «κοινωνικών μηχανικών» που κυβερνά από τα παρασκήνια και επηρεάζει την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας γνώσεις κοινωνικής μηχανικής. Ένα είδος «πεφωτισμένων» (Ιλλουμινάτων) με τα διδάγματά αυτής της σκοτεινής επιστήμης. Δεν θα δώσω άδικο σε όσους φτάσουν σ’ αυτό το συμπέρασμα, γιατί στην εποχή μας συμβαίνουν πολλά ανεξήγητα γεγονότα, που ίσως δεν δικαιολογούνται με κανέναν άλλο τρόπο παρά με την αποδοχή μας παγκόσμιας συνωμοσίας χειριστών της κοινωνικής εξέλιξης. Γεγονότα, όπως τα τυφλά και άδικα τρομοκρατικά χτυπήματα με αθώους νεκρούς (π.χ. το πρόσφατο γεγονός στην Ισπανία με τους τουλάχιστον 200 νεκρούς), μοιάζουν να μην είναι τίποτε παραπάνω από «προβοκάτσια», δηλαδή «οργανωμένες υποκινήσεις ενεργειών για την πρόκληση αντιποίνων», «βούτυρο στο ψωμί» της επιβολής μιας παγκόσμιας αστυνομοκρατούμενης τάξης. Η «προβοκάτσια» είναι ένα συνηθισμένο εργαλείο κοινωνικής μηχανικής.

Μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως λειτουργεί η προβοκάτσια, αλλά παρατηρώντας τις εξελίξεις συνειδητοποίησα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν γνωρίζουν καν τον όρο, ούτε υποψιάζονται ότι υπάρχουν τέτοια πολιτικά κόλπα. Αυτό έκανε τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου μια επιτακτική ανάγκη… Πρέπει, παρ’ όλα αυτά, για να ικανοποιήσω αυτούς που σκέφτονται παραδοσιακά, να υπενθυμίσω ότι η πίστη σε μια παγκόσμια ομάδα «κοινωνικών μηχανικών» που δρα από το παρασκήνιο, δεν είναι παρά μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας.

Αλλά, κατά τη γνώμη μου, είναι μια πολύ σοβαρή θεωρία συνωμοσίας, η οποία προσφέρει μια διαφωτιστική ερμηνεία για τα παράξενα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Δεν είναι μια από εκείνες τις θεωρίες συνωμοσίας που ρίχνουν το φταίξιμο σε κάποια μειονότητα (στους Μασόνους ή στους Εβραίους, στη CIA ή στους Ναζί) αλλά ρίχνει το φταίξιμο όχι μόνο σε όλους τους «έξυπνους» που κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη εκμεταλλευόμενοι στυγνά τους απλούς ανθρώπους, αλλά και σε όλους εμάς τους «χαζούς», που κάποιοι μας εκμεταλλεύονται αλλά δεν κάνουμε τίποτε για αυτό. Μια θεωρία συνωμοσίας που απαιτεί από εμάς να σκεφτόμαστε περισσότερο και να μην αποδεχόμαστε τυφλά ό,τι μας λένε, νομίζω ότι πρέπει να την πάρουμε πολύ στα σοβαρά…

kostasxan.blogspot

Posted on 12 Νοεμβρίου 2010, in dk, Άρθρα-Σκέψεις, Ανά τον κόσμο, Διάφορα, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. 6 Σχόλια.

 1. Τελικα ρε φιλε ποσο μ@@@@ας μπορει να εισαι?
  στο google αν ψαξεις με τον ορο
  «Οι Τυφλοπόντικες των Μπλογκς» θα βγαλει πανω απο 30+ blogs που εχεις ποσταρει τις μαλακιες σου,οσο κι αν θελει καποιος να πιστεψει οτι δεν προκειται για προπαγανδα,δεν μπορει.
  τελικα εσυ εισαι ο τυφλοποντικας και αυτοι που σε πληρωσαν να βρομησεις την blogoσφαιρα με σκοπο αργοτερα να καταργηθει η ανωνυμια.
  Αλλα δεν θα σου περασει μ@@@@α, σου εχω νεα που απ' οτι καταλαβα δεν γνωριζεις.
  βλεπε νομο (που θα ψηφηστει) Καστανιδη(που φανταζομαι ξερεις πολυ καλα!) και μετα νομο Ισλανδιας περι blogging(που δεν ξερεις την τυφλα σου!) παλιο μ@@@@α!

 2. ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2.05 ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 1.27 , ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ; DK ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

 3. Κάποιες σκέψεις που πιστεύω θα ενδιέφεραν τον κ. Κεχαγιά (dk).
  Όταν επιτέλους φτάσεις στο σημείο να απαλλαγείς και από τα τελευταία ίχνη τσίπας, στο σημείο να μην έχεις την παραμικρή συναίσθηση για τους άλλους, στο σημείο να νοιάζεσαι αποκλειστικά για τον εαυτό σου, στο σημείο όπου συνειδητοποιείς ότι ο ο δρόμος που έχεις πάρει μπορεί να αλλάξει μόνο από τυχόν εξωτερικούς καταναγκασμούς και ποτέ πια από εσωτερικές δυνάμεις, ποτέ πια από φιλότιμο, τύψεις και ενοχές,
  τότε θα καταλάβεις ότι το σημείο αυτό λέγεται ελευθερία.
  Μια ελευθερία διεστραμμένη και κατάπτυστη.
  Μια ελευθερία μέσα στην οποία αναπνέεις με βουλιμία και απόγνωση, κτηνωδώς κι ευτυχισμένα.

  Ένας αναγνώστης

 4. Στον πρώτο ανώνυμο των 2:43
  Το ίντερνετ έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πρώτης τάξεως προπαγανδιστικό εργαλείο. Οι πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά είναι χιλιάδες, άλλες αληθινές και άλλες ψεύτικες. Ο κυβερνο-πολίτης πλέον, πρέπει να αποκτήσει μέσω ειδικής προσωπικής εκπαίδευσης, την ικανότητα της διαλογής των αληθινών από τις ψεύτικες ειδήσεις. Δεν είναι εύκολο και συχνά οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα είτε λόγω του καλo-καμουφλαρισμένου ψέματος ή της μη εκπαίδευσής μας. Η ανωνυμία τείνει να γίνει ένα ακόμη εμπόδιο στο δύσκολο έργο της διαλογής. Δεν σημαίνει όμως ότι η ανωνυμία πρέπει να εξαλειφθεί, γιατί μέσα σε αυτή μπορούμε να βρούμε μεγάλες αλήθειες. Δυστυχώς, ο κάθε πολίτης ή κυβερνο-πολίτης είναι μόνος του, αισθάνεται δηλαδή τη μοναξιά της έκθεσης απέναντι στη πληροφορία.

  Στον δεύτερο ανώνυμο των 2:43 και τα περί ελευθερίας.
  Αν αναφέρεσαι γενικά στην έννοια της ελευθερίας, τότε έδωσες με έναν πολύ όμορφο και λυρικό τρόπο τον ορισμό της. Αλλά επειδή πιστεύω ότι αναφέρεσαι στην ελευθερία της ανωνυμίας και στα όρια αυτής, τότε, το κείμενο που αντέγραψες και παρουσίασες ως δικό σου εδώ, ήταν μία ατυχής επιλογή. Η ανωνυμία –δυστυχώς για μένα- είναι ένα εργαλείο για κάποιους , με το οποίο μπορούν να ξεπερνάνε τα όρια της δικής τους ελευθερίας και να αγγίζουν τα όρια της ελευθερίας του άλλου, του ανυπεράσπιστου , του συνετού, του φιλότιμου, του απλού ΚΑΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Σου προτείνω να διαβάσεις ένα από τα καλύτερα βιβλία του Πιντέρη το «Εσύ, τα δικαιώματά σου και οι άλλοι» και να μην αναπαράγεις ό,τι βρίσκεις στο ίντερνετ.
  http://old-boy.blogspot.com/2006/01/blog-post_113813304110062417.html

 5. Από ωραία λόγια dk έχουμε γεμίσει.
  Οι παραπάνω σκέψεις περί ελευθερίας
  (old-boy.blogspot) έχουν να κάνουν με εσένα και το πως λειτουργείς.

  Ένας αναγνώστης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: