ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΚΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ"

Την ανέγερση τουλάχιστον δέκα τζαμιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών δίνοντας ως φόρο στο κράτος το ποσό των 2.000 ευρώ ζητά η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ).

Πιο αναλυτικά, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε τη Δευτέρα (22/11), η ΕΜΕ πρότεινε να αλλάξει ο ασφαλιστικός νόμος και οι μετανάστες να ανανεώνουν την άδεια παραμονής έχοντας συμπληρώσει 120-150 ένσημα καταθέτοντας υπεύθυνη δήλωση για τον τόπο κατοικίας και όχι σύμβαση εργασίας ή δήλωση του εργοδότη. Μάλιστα, η προαναφερθείσα πρόταση ζήτησαν να ισχύσει από το 2010 για όσους έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους…


Προτάθηκε επίσης σύσταση ενιαίας υπηρεσίας μετανάστευσης που θα εκδίδει σύντομα την άδεια παραμονής και θα υπάγεται στα αστυνομικά τμήματα της χώρας όπως και επίσπευσης στην άδεια συνένωσης.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε η ανέγερση τουλάχιστον δέκα τζαμιών σε όλη τη χώρα στις οποίες θα συμβάλλει οικονομικά και η ΕΜΕ για να αποφευχθούν αντιδράσεις.

Επιπλέον, η ΕΜΕ πρότεινε να οργανωθεί το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες όπως και να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις τύπου υπουργών για μεταναστευτικά θέματα δημοσιογράφοι από την ΕΜΕ. Προσέθεσαν ότι τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Ο Πρόεδρός της Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί και το μέλος του ΔΣ Σαΐντ Μοχάμεντ Τζαμί είπαν επίσης ότι πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες κράτησης των αλλοδαπών στα κρατητήρια και να παρέχεται δωρεάν νομική υποστήριξη σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Ακόμη, ζητήθηκε αυστηρός νομικός έλεγχος στα καταστατικά όλων των μεταναστευτικών συλλόγων και κοινοτήτων. Για τους παράνομους μετανάστες πρότειναν τη νομιμοποίηση τους μέσω καταβολής 2.000 ευρώ ως φόρου στο κράτος όπως γίνεται και σε άλλες χώρες. Για τις διοικητικές απελάσεις νόμιμων μεταναστών η ΕΜΕ ζήτησε την ακύρωσή τους και να ανανεωθεί η άδεια παραμονής τους. Μάλιστα, σε σοβαρά θέματα υγείας μετανάστη –νόμιμου ή παράνομου- να παρέχεται θεραπεία.

Επίσης, ως αναγκαία χαρακτήρισαν την ενημέρωση των εκπροσώπων των μεταναστών σχετικά με το τέμενος στον Ελαιώνα και το μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό.

Ίσες ευκαιρίες προτείνει η ΕΜΕ για τους μετανάστες, επιμορφωτικά προγράμματα από τον ΟΑΕΔ όπως και η δυνατότητα για άνοιγμα επιχείρησης από αλλοδαπούς επενδύοντας κεφάλαια από την χώρα τους και έχοντας πρόσβαση στα αναπτυξιακά προγράμματα όπως και οι Έλληνες.

Ως καλές χαρακτήρισε τις ενέργειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά το άσυλο σημειώνοντας πως η ΕΜΕ έχει πρόγραμμα δράσεων για ξενώνες και συσσίτια για τους πρόσφυγες, που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προτάσεις της ΕΜΕ απευθύνονται σε 7 ευρωπαίους επιτρόπους, 7 ελληνικά υπουργεία, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, το Δήμαρχο Αθηναίων, τον Περιφερειάρχη, τους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

lamiareport.gr

Posted on 22 Νοεμβρίου 2010, in dk, Διάφορα, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: