ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΒ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ

Μετά τις προτάσεις του περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να «ισοφαριστούν» οι απώλειες θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος «ξαναχτύπησε» σήμερα. Με έκθεση που παρέδωσε στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παραθέτει μια σειρά από στρεβλώσεις και παθογένειες, που προκαλούν προβλήματα και ορθώνουν εμπόδια στην άσκηση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα…

Μεταξύ των προτάσεων του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, είναι η επί της ουσίας κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, με επιστροφή στο καθεστώς εργασίας και τα Σάββατα. Η θέση του κ. Δασκαλόπουλου είναι ότι, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις, και να περιοριστούν οι απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων, θα ήταν σκόπιμο να χορηγηθεί συμπληρωματική ανάπαυση, και ταυτόχρονα να υπάρξει συμψηφισμός των υπερωριών μες μείωση του ωραρίου εργασίας, σε ορίζοντα τετραμήνου. Δηλαδή, να συμπέσει με το τελεσίγραφο που έχει θέσει η τρόικα στην Κυβέρνηση, για την εκταμίευση της 4ης δόσης των χρημάτων από τον μηχανισμό στήριξης.

Μια ακόμη από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και έχουν ήδη προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στον χώρο των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, είναι και αυτή για τη μείωση κατά 50% (από 8% που είναι σήμερα, σε 4%), του ποσοστού των προσλήψεων προσωπικού σε εταιρείες, που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες, όπως τους πολυτέκνους και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Σε συνδυασμό με την αναθεώρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Posted on 1 Δεκεμβρίου 2010, in dk, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: