Ποινή φυλάκισης για 40 καθηγητές λόγω παράβασης καθήκοντος

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκαν 40 καθηγητές του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών, ως ένοχοι για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφων.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν, κατά το σχολικό έτος 2007- 08, εκπρόθεσμα δικαιολογητικά απουσιών από…..
 

…τρεις μαθητές, ενώ όπως διαπιστώθηκε, διόρθωσαν τις βαθμολογίες του δευτέρου 4μήνου των συγκεκριμένων μαθητών της δευτέρας Λυκείου, με σκοπό να τους προάγουν στην επόμενη τάξη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ακόμη ο τότε προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης της περιοχής, καθώς, επίσης, τέσσερις γιατροί της Πέλλας και οι γονείς δύο μαθητών.

Το δικαστήριο έκρινε ως ένοχους τους τρεις από τους τέσσερις γιατρούς, για τις πράξεις της χορήγησης πλαστής ιατρικής βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν, καταδικάζοντάς τους σε ποινές φυλάκισης 18 και 29 μηνών (η δεύτερη ποινή αφορά δύο περιπτώσεις γιατρών).

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, ποινή φυλάκισης 18 μηνών, επιβλήθηκε και στη μητέρα μαθήτριας που κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στη χορήγηση πλαστής ιατρικής βεβαίωσης.

Το δικαστήριο απέδωσε τριετή αναστολή στις ποινές, ενώ, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο τότε διευθυντής του σχολείου και νυν σύμβουλος Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

OXI ALLO KAPBOYNO

Posted on 12 Ιανουαρίου 2011, in Εκπαίδευση, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: