ΕΕ: 40 εκατ. ευρώ κεφάλαιο εκκίνησης για νεαρούς ερευνητές

Το ποσό των 40 εκατομμυριών ευρώ, που θα καλύψουν περισσότερες από 400 επιχορηγήσεις, θα χορηγηθεί σε ερευνητές που ξεκινούν την πρώτη τους απασχόληση πλήρους χρόνου στην έρευνα σε ευρωπαϊκό ερευνητικό ίδρυμα το 2011. 
Οι επιχορηγήσεις για έναρξη σταδιοδρομίας, ύψους 100 000 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της ΕΕ Marie Curie και αποσκοπούν να ενθαρρύνουν ευρωπαίους επιστήμονες να επιστρέψουν στην Ευρώπη, καθώς και να προσελκύσουν τους καλύτερους νεαρούς ερευνητές άλλων εθνικοτήτων να εργαστούν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα…

«Εάν θέλουμε να προαγάγουμε την επιστήμη και να υποστηρίξουμε την καινοτομία στην Ευρώπη, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη είναι ελκυστικός τόπος εργασίας για τους Ευρωπαίους ερευνητές· πρέπει να προσελκύσουμε επίσης τα καλύτερα ταλέντα από το εξωτερικό» δήλωσε η Ανδρούλλα Βασιλείου, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Marie Curie. 
Σύμφωνα με το working paper (έγγραφο εργασίας) του 2010 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OΟΣΑ) με θέμα την απασχόληση και την κινητικότητα των κατόχων διδακτορικού, έως και 30% των Ευρωπαίων κατόχων διδακτορικού εργάστηκαν εκτός της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, με σημαντικές ροές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Οι επιχορηγήσεις για έναρξη σταδιοδρομίας της ΕΕ προσφέρονται σε ερευνητές κάθε εθνικότητας. Η χρηματοδότηση στοχοθετείται στο μεταδιδακτορικό επίπεδο και δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το πεδίο της έρευνας. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 8 Μαρτίου 2011. Ένα ανεξάρτητο πάνελ κορυφαίων ευρωπαίων και διεθνών ειδικών αξιολογεί και επιλέγει τους καλύτερους ερευνητές για να λάβουν τις επιχορηγήσεις. 
naftemporiki.gr

Posted on 20 Ιανουαρίου 2011, in Ανά τον κόσμο, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: