ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 10ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Posted on 10 Φεβρουαρίου 2011, in Ανά τον κόσμο, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Τη βούλησή του να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις παρά τις κινητοποιήσεις ορισμένων κλάδων, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Μειζόνων Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων, με θέμα «Ελλάδα: οι προκλήσεις του σήμερα ευκαιρίες του αύριο», σε κεντρικό ξενοδοχείο.

  Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της ισραηλιτικης διασποράς για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την πεποίθησή του ότι θα τα καταφέρει.

  Τόνισε εκ νέου πως παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις όλοι γνωρίζουν ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες.

  «Δεν θα ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος. Θα εκθέτουμε κάθε περίπτωση διαφθοράς, όποιος και να ευθύνεται γι' αυτήν. Υπάρχει συνείδηση στον Ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι είναι πραγματικά οδυνηρές αυτές οι αλλαγές – και το βλέπουμε αυτό, με τις αντιδράσεις στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίες είναι ένας δημοκρατικός τρόπος, για να εκφράζει ο λαός τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει – ότι αυτές οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία και μια χώρα πιο ασφαλή, σε τελική ανάλυση», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

  Ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή της και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες.

  Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής συντονιστή Αλαν Σάλοου κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. θέλουν ειρήνη και επίλυση των προβλημάτων με τα κράτη της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και ασφάλεια του Ισραήλ.

  Αναφερόμενος παράλληλα στο Παλαιστινιακό επανέλαβε τη θέση για τη ίδρυση ενός ανεξάρτητου και σταθερού κράτους, το οποίο, όπως είπε, θα είναι υπέρ της ασφαλείας του Ισραήλ.

  Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, τέλος, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεννόηση με τη ρωσική ηγεσία για ανταλλαγή αρχείων σχετικά με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

 2. και ζήσαμε εμείς κακά αλλά και εσείς καλύτερα…………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: