Λύπη και απογοήτευση…

Αναγνώστρια
Με αφορμή τον πανικό που έχουν εσκεμμένα δημιουργήσει στον κόσμο κάποιοι ? (όλοι γνωρίζουμε ποιοί είναι, τι ρόλο παίζουν, τι έχουν προσφέρει στον τόπο μας κλπ.,κλπ) θέλω να εκφράσω τις δικές μου σκέψεις και απόψεις.
Πρώτον είναι απαράδεκτο σύμβουλος συμπολίτευσης να ψηφίζει όχι με το πρόσχημα του ‘δεν ξέρω τίποτα’. Όταν είσαι σε μία θέση τόσο υπευθυνη που σε έχει βάλει ο λαός οφείλεις να ξέρεις και να παίρνεις θέση με επιχειρήματα. Τα άλλα είναι προσχήματα και πολιτική συμπεριφορά ανεύθυνη και απαράδεκτη. Τις θέσεις, μέσα του ο καθένας, τις έχει … 

…διαμορφωμένες από πριν και δεν περιμένει τελευτaία στιγμή να δει που πάει το ρεύμα να το ακολουθήσει για προσωπικό συμφέρον και μόνο. Και ας μην κρύβεται κανείς. Ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση. Το θέμα της διπλής ονομασίας το γνωρίζουν εδώ και καιρό και οι μεν και οι δε. ΟΙ της συμπολίτευσης το γνωρίζουν πολύ καλά γιατί μαζί με τον κ. Ντασιώτη ήταν σε όλες τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλα τα πάνω χωριά όπου και διατυπώθηκε η θέση αυτή και γνωρίζουν και για την ανακοίνωση που είχε βγάλει στο ιντερνετ. Μην λένε σήμερα ότι δεν ξέραν τίποτα. Αντί λοιπόν τώρα να κάνουν τους ‘ήρωες’ για ψηφοθηρικούς λόγους να τρέξουν να εξηγήσουν στον κόσμο την ουσία του θέματος και να μην τον αφήνουν έρμαιο στα χέρια της αντιπολίτευσης.  
Η δε αντιπολίτευση, προεκλογικά, μοίραζε ανακοινώσεις στον κόσμο, χέρι-χέρι, για το ίδιο θέμα. 
Διαπιστωμένα από την άλλη πλευρά οι υπογραφές που έχουν μαζέψει, οι μισές τουλάχιστον είναι υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Ρωτάνε τον κόσμο: Θες να φύγει η έδρα από την Αλίαρτο και να αλλάξει το όνομα του Δήμου; Και ο κόσμος απαντάει: φυσικά όχι. Αυτό θεωρείται υπογραφή. 
Αλλά το ερώτημα δεν είναι σωστό. Γιατί ούτε θέμα αλλαγής έδρας έχει τεθεί, ούτε αλλαγή ονόματος. Η πρόσκληση είναι αναρτημένη στο μπλογκ και μπορείτε να την ξαναδίαβάσετε προσεκτικά. 
Από όπου και να το δεις το θέμα είναι περίεργο. Ο κόσμος πολύ εύκολα βάζει υπογραφή για ένα τυπικό θέμα που σε τίποτα δεν αλλάζει την ζωή του, αλλά πολύ δύσκολα θα την έβαζε για ένα σοβαρό θέμα ή πρόβλημα της πόλης. Π.Χ. πόσες επιτροπές ή υπογραφές μάζεψε κανείς ποτέ για το θέμα της βρώμας το καλοκαίρι, ή για την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων ή παιδικών χαρών ή για την οικονομική κρίση που πληρώνουμε όλοι σαν λαός ή για τα σχολεία που πρόκειται να κλείσουν; ούτε μία υπογραφή δεν έχει υπάρξει για τέτοια θέματα. Για το όνομα όμως σφαζόμαστε, θυσιαζόμαστε, θα κόψουμε και την καλημέρα με αυτούς που είπαν ναι, ενώ σε αυτούς που θα πουν όχι θα τους δώσουμε μετάλλιο γιατί υπερασπίστηκαν τα δίκαια και ηθικά. Λύπη και πάλι λύπη για αυτή την κατάσταση, και απογοήτευση. 

Όλα αυτά τα έγραψα κάπως βιαστικά,  πιστεύω όμως και ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει λογική και καλοσύνη στους ανθρώπους γιατί βλέπω το μίσος και το προσωπικό συμφέρον να επικρατεί και τρομάζω για τα παιδιά όλου του κόσμου και το αύριο.

Posted on 11 Φεβρουαρίου 2011, in Άρθρα-Σκέψεις, Αλιαρτινά, Οι δημότες γράφουν. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: