Ανοιχτή επιστολή συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Προς τους συντρόφους Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας

Βασίλη Τόγια, Βασιλική Τσόνογλου, Αριάδνη Αγάτσα
Λιβαδειά, 14.02.2011

Σύντροφοι,
Είναι γνωστό πως μια σειρά μέτρων που λήφθηκαν από τη Κυβέρνηση το 2010 και βρίσκονται σε εξέλιξη (μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αύξηση ΦΠΑ, αύξηση τιμών καυσίμων, αύξηση τιμών προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, … 


…απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις και στο κοινωνικό κράτος) έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Η πολιτική αυτή – αν και βρίσκεται εκτός ιδεολογικού πλαισίου ΠΑΣΟΚ – παρουσιάζεται από τη Κυβέρνηση ως ανελαστική συνέπεια των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας που προκύπτουν από τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων. Για τα θέματα αυτά, πολλά έχουν ειπωθεί, πολλές συζητήσεις έχουν γίνει εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, πολύ μελάνι έχει χυθεί και ο καθένας μας έχει πάρει δημόσια την δική του θέση.

Ο «ιός» του νεοφιλελευθερισμού, όμως, φαίνεται ότι αναπτύσσεται και βρίσκει γόνιμο έδαφος (γιατί άραγε;) και σε άλλες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων.

Από τις αρχές του 2011 μια νέα πολύπλευρη επιδρομή στο ήδη πιεσμένο εισόδημα των εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενδεικτική περίπτωση η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των διοδίων στο εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων (για οδικό δίκτυο που δεν έχει κατασκευαστεί, χωρίς ασφαλείς εναλλακτικές οδικές επιλογές, χωρίς αναλογικότητα) και η πρωτοφανής και εξωπραγματική αύξηση κατά 40% (!!) στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ στην Αθήνα.

Δεν θα αναφερθούμε ούτε στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ούτε στα υπερκέρδη των εταιρειών. Όλα αυτά είναι σε όλους ήδη γνωστά.

Σαν να μην έφθανε, όμως, αυτό, η Κυβέρνηση σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τους εργαζόμενους αντί να επιδιώκει την κοινωνική συναίνεση – τουλάχιστον στα θέματα που μπορεί να την έχει – προκαλεί. Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία ποινικοποιεί την κοινωνική δράση ως δημοκρατικό δικαίωμα. Καμώνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την κοινωνική αγανάκτηση και τολμά να ψελλίζει «περί ανομίας». Ας αναζητήσει την ανομία σε άλλες κατευθύνσεις, εκεί όπου πραγματικά υπάρχει.

Σύντροφοι, «Μέτρον Άριστον». Η Κυβέρνηση δείχνει να χάνει το μέτρο και τον προσανατολισμό της. Το ποτήρι της κοινωνικής αγανάκτησης ξεχειλίζει. Αύριο, η πολιτική κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ θα είναι μη αναστρέψιμη. Ο καθένας μας ας αναλάβει, τώρα, τις ευθύνες που του αναλογούν. Έχετε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να κρούσετε τον κώδωνα του κινδύνου στη Κυβέρνηση.

Τη Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 στη Βουλή θα κληθείτε να εγκρίνετε ή να απορρίψετε, την τροπολογία της «ντροπής». Το ερώτημα είναι απλό:
Η κοινωνική δράση, είναι Δικαίωμα στη Δημοκρατία; Η επιλογή είναι δική σας:

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΆΝΕΡΓΟΥΣ
Η ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ‘Η
ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ;

Συντροφικά,

1. Σταθάς Ιωάννης, Πρόεδρος Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς
2. Δημητρίου Δημήτριος, Πρόεδρος Εργ. Κέντρου Θήβας
3. Δαμιανίδης Χρήστος, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας
4. Μάρκου Άγγελος, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Λιβαδειάς
5. Καρβούνης Γεώργιος, Πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Λιβαδειάς
6. Κορδάτος Φώτιος, Πρόεδρος Σωματείου «Αλληλεγγύη» Εργ. Επιχ. Αλουμίνιο της Ελλάδος
7. Μπαμπαράκος Ιωάννης, Αντιπρόεδρος Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς
8. Κόκκινος Σπύρος, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Λιβαδειάς
9. Μητρατζούλη Σωτηρία, Γεν. Γραμμ. Συλλόγου Εργαζομένων Επιμελητηρίων Κεντρικής Ελλάδας
10. Κεχαγιάς Στυλιανός, Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας
11. Γαμβρίλης Ιωάννης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ν. Βοιωτίας
12. Τσιάμαλος Βασίλειος, Γραμμ. ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Βοιωτίας
13. Θειακούλης Παναγιώτης, ΔΣ ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας
14. Σωτήρχος Λεωνίδας, ΔΣ ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας
15. Βαζούρας Σπύρος, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Βοιωτίας

Posted on 14 Φεβρουαρίου 2011, in Βοιωτικά. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Κύριοι της ΠΑΣΚΕ,τις ληστρικές συμβάσεις με τις εταιρείες τις έκανε η ΝΔ ΦΥΣΙΚΆ, αλλά τις υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ (αυτο το είπε την πέμπτη ο Γιωργάκης στην βουλή, όταν τον στρίμωξε στην γωνία ο Τσίπρας)
    Τις συμβάσεις για την Αττική οδό τις έκανε το ΠΑΣΟΚ (με υπέυθυνο τον «μεγάλο» Λαλιώτη, επί προθυπουργίας, κύριου καθηγητού, Σημήτη) & φυσικά η ΝΔ δεν μπήκε καν στον κόπο να τις εξετάσει. Αυτά για να μην μας παραμυθιάζεται ότι οι μισοί είναι προδότες ή το λιγότερο άσχετοι και οι άλλοι μισοί πατριώτες και αγωνιστές. Είσαστε όλοι πουλημένοι και δοσίλογοι, διστυχώς ο Τσολάκογλου μπροστά σας φαντάζει ήρωας.

  2. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ; ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ: ΣΥΓΧΥΣΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ: ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ ΕΩΣ ΣΤΑΛΙΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΆ ΘΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ «ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.
    ΥΓ. ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ 7-8 ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΣΕΙΡΕΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: