Αναδρομικά χαράτσια σε όσους τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους – Η κυβέρνηση παγίδευσε 500.000 πολίτες

Νέο χαράτσι περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έσπευσαν να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό, προκειμένου να τακτοποιήσουν για 40 χρόνια τους ημιυπαίθριους χώρους τους οποίους είχαν κλείσει παράνομα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Συγκεκριμένα τέλη ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικά από τις 28 Απριλίου θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έσπευσαν στις πολεοδομίες για να ρυθμίσουν τους ημιυπαίθριους χώρους που είχαν κλείσει παράνομα…


Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα δείχνει την απαράδεκτη κυβερνητική τακτική, καθώς οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί άνθρωποι δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τέτοιου είδους χαράτσια και μάλιστα αναδρομικά. 

Και μάλιστα από το υπουργείο Περιβάλλοντος διεμήνυαν τότε ότι δεν θα επιβληθεί αναδρομικά οποιοδήποτε χαράτσι, προσκαλώντας τον κόσμο να συρρεύσει στις πολεοδομίες, να ρυθμίσει τους ημιυπαίθριους και να γεμίσει τα ταμεία του κράτους. Μεταγενέστερα όμως και ενώ τους έχουν δηλώσει αρκετοί το υπουργείο Εσωτερικών σε μία πρωτοφανή ανάρμοστη ενέργεια έρχεται και με εγκύκλιο στην ουσία επιβάλλει δύο χαράτσια.

΄’Ετσι με αυτή την εγκύκλιο προς όλους τους δήμους, το τέλος ακίνητης περιουσίας που υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου ή την τιμή ζώνης χρεώνεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος και αποδίδεται ως έσοδο στους δήμους.

Στη συγκεκριμέν λοιπόν περίπτωση όσοι τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους, οι χώροι αυτοί πλέον αναγνωρίζονται ως κύριας χρήσης και συνυπολογίζονται με τους υπόλοιπους κύριους χώρους και άρα χρεώνονται με την καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικά από την εφαρμογή του νόμου.

Το δεύτερο χαράτσι έρχεται για όσους δεν είχαν δηλώσει τον ημιυπαίθριο χώρο τους στον δήμο θα κληθούν, όπως αναφέρει η εγκύκλιος να πληρώσουν αναδρομικά στους δήμους και τα ανταποδοτικά τέλη, όπως τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς στην περίπτωση αυτή αυτά τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια έχει ένα ακίνητο.

newsit.gr

Posted on 17 Φεβρουαρίου 2011, in Ελλαδικά. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Στις 14:49 αναρτήθηκε η παρακάτω είδηση

    ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ «ΚΥΚΛΟ» ΤΗΣ ΚΑΙ…

    http://aliartos-city.blogspot.com/2011/02/blog-post_4754.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: