Δωρεάν "Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός" και άλλα παιδικά ebook με αφήγηση από τον "Μικρό Αναγνώστη"

«Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός«, παιδικό βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου, είναι διαθέσιμο δωρεάν από τον «Μικρό Αναγνώστη, το site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για παιδιά. Το ηλεκτρονικό βιβλίο ξεφυλλίζεται και διαβάζεται μέσα από τον browser (πατήστε F11/full screen), ενώ μας το αφηγείται παράλληλα ο ηθοποιός Γιάννης Χαρίσης. Πρόκειται για την ιστορία του εννιάχρονου Ισίδωρου, που, θέλοντας να μοιραστεί την πλήξη του με κάποιον που να βαριέται εξίσου, αποφασίζει να γράψει γράμμα σε ένα ναυαγό και να του πει τι κάνει όταν βαριέται για να πάρει και κείνος ιδέες. Μια ωραία ιστορία. Η εικονογράφηση είναι της Σοφίας Τουλιάτου και το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

Στο site του «Μικρού Αναγνώστη» έχουν ανέβει πρόσφατα και άλλα παιδικά ebook με αφήγηση και είναι επίσης δωρεάν:

  • «Η ώρα είναι εκατό» της Λώρης Κέζα, εκδόσεις Παπαδόπουλος. Διαβάζει η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.
  • «Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί» της Βασιλικής Κάργα, σε εικονογράφηση Νίκου Κουμαριά, Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός. Διαβάζει ο Σπύρος Περδίου.
  • «Τα μαγικά μου αυτιά» της Βούλας Μάστορη σε εικονογράφηση Σπύρου Γούση ,εκδόσεις Πατάκης. Διαβάζει η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη.
  • «Ο Κηπουρός του Ουρανού«, κείμενο – εικόνες Δήμητρα Ψυχογιού, εκδόσεις Άγκυρα, μας διαβάζει η ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη.


Συνολία υπάρχουν 17 δωρεάν παιδικά ebook με αφήγηση στον «Μικρό Αναγνώστη» και το Δεκέμβρη είχαμε παρουσιάσει κάποιες επιλογές από όσα βιβλία είχαν ανέβει τότε.

Ο «Μικρός Αναγνώστης» είναι το εξειδικευμένο site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για παιδιά από 6 έως 12 ετών, αλλά και μικρότερης ηλικίας, και περιλαμβάνει υπάρχει αρκετό υλικό για να προσελκύσει τα παιδιά στην ανάγνωση και το βιβλίο. Η αναζήτηση βιβλίων και βιβλιοθηκών γίνεται πιο ευχάριστη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών, υπάρχουν προτάσεις για δραστηριότητες, συντεύξεις με συγγραφείς και εικονογράφους, υλικό για δασκάλους και -ενημερωμένο- ημερολόγιο με εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο. Υπάρχουν επίσης και τα δωρεάν παιδικά ebook που αναφέραμε στην ενότητα «Να σου πω μια ιστορία«.
kontiloforos.blogspot.com
elektronikosanagnostis.blogspot.com

Posted on 17 Φεβρουαρίου 2011, in Γονείς-Παιδιά και Υγεία. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: