ΚΕΡΑΤΕΑ: Μποϊκοτάζ στην Eurobank

Κίνηση πολιτών Λαυρεωτικής για διεθνές μποϊκοτάζ της τράπεζας Eurobank λόγω του ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank κ. Σπύρο Λάτση,…
έστειλαν στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου 2011, οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής, ενημερώνοντάς τους, για την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα διεθνές μποϊκοτάζ εναντίον της τράπεζας Eurobank καθώς και των θυγατρικών της τραπεζών που λειτουργούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία, Τουρκία, Ουκρανία, Λουξεμβούργο και Κύπρο…

Η απόφαση των κατοίκων να προχωρήσουν σε διεθνές μποϊκοτάζ, πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, βρίσκεται η τράπεζα Eurobank.

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή οι κάτοικοι γνωστοποιούν ότι προτίθενται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και από τους οποίους θα ζητηθεί να πραγματοποιήσουν ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της τράπεζας Eurobank.

Προτίθενται επίσης να μπουν και σε διαδικασία απόσυρσης των τραπεζικών τους καταθέσεων, δηλώνοντας ως λόγο απόσυρσης, την αποτροπή της κατασκευής χωματερής από την τράπεζα στην περιοχή της Κερατέας. Ήδη η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, έγινε στην πόλη του Λαυρίου. 

planet-greece.blogspot.com
kontiloforos.blogspot.com

Posted on 10 Μαρτίου 2011, in Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: