Απεργία πείνας μαθητών για τον «Καλλικράτη» στην Παιδεία

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από την Παρασκευή 15 μαθητές της Β΄ τάξης του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του σχολείου τους και ζητώντας να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του «Καλλικράτη για την Παιδεία». Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα. Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, ενώ γονείς και καθηγητές συμπαραστέκονται στον αγώνα των μαθητών…

Σύμφωνα με το ψήφισμα που εξέδωσαν οι μαθητές μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης, το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται, θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη για το σχολείο τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. 
«Πιστεύουμε πως είναι η έσχατη λύση, αλλά και η μοναδική που θεωρούμε πως θα σας κάνει να ευαισθητοποιηθείτε. Θεωρώντας χρέος μας να κρατήσουμε την Οικονόμειο Σχολή ανοιχτή, είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο μας. Σας ενημερώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο χώρο της Οικονομείου Σχολής για όσο χρειαστεί, ακόμη και με κίνδυνο της σωματικής μας υγείας. Ελπίζουμε να αντιμετωπίσετε με κατανόηση και ευαισθησία την απεγνωσμένη αυτή κίνηση μας, που πηγάζει μόνο από αγνή αγάπη για το σχολείο και τον τόπο μας» καταλήγει το ψήφισμα των μαθητών του Λυκείου Τσαριτσάνης και των απεργών πείνας. 
Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία και λειτουργεί από το 1670. Σε αυτήν δίδαξαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων κ.α.

Εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις μαθητών εκπαιδευτικών και γονέων ενάντια στον «Καλλικράτη» για την Παιδεία κλιμακώνονται της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην Αττική, ενώ το υπουργείο Παιδείας αναφερόμενο στις κινητοποιήσεις , με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα και καταλήψεις σε δεκάδες σχολεία. Χτες πραγματοποιήθηκε και συμβολική κατάληψηκατηγορεί «συνδικαλιστές της Αριστερής Συσπείρωσης που δίνουν τραγικά πρότυπα για τα παιδιά». 

tvxs.gr

Posted on 19 Μαρτίου 2011, in Εκπαίδευση, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: