«Δημόσια Δήλωση Συγγνώμης» …

…από τον σκιτσογράφο Σπύρο Ορνεράκη
Κά­τοικο Οβριοκάστρου Κερατέας και πολιορκη­μένο εδώ και καιρό από τα ΜΑΤ, καθώς έχει την ατυχία το σπίτι του να βρίσκεται στο πεδίο μά­χης στο οποίο έχει μεταβάλει ολόκληρη την Κε­ρατέα η κυβέρνηση…

«Δημόσια Δήλωση Συγγνώμης»

«Ζητώ συγνώμη! Από τον Έλληνα φορολο­γούμενο και τον δεινά οικονομικά ταλαιπωρη­μένο πολίτη, για τη μοναδική φύλαξη από την Πολιτεία της μόνιμης κατοικίας μου στο Οβριόκαστρο Κερατέας, της οικογένειας και της πε­ριουσίας μου και την πρόθεση αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου, σε τόπο χλοερό, σε τόπο αναπαύσεως και γαλήνης εύοσμο και ιδιαίτερου κάλλους ΧΥΤΑ. Σε καμιά κατοσταριά μέτρα από την πόρτα μου η πολιτεία φρόντισε να διαθέσει τέσσερα (4) αστυνομικά μπλόκα για τη φύλαξή μου. (Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ένα έως δύο το πολύ).
 
Τρεις ολόκληρους μήνες είπα να κάνω πως δεν καταλαβαίνω. Έλα όμως που δεν μπόρεσα να το κρατήσω μυστικό!! Όλον αυτόν τον και­ρό, λες και με γιορτάζουν, πέφτουν κάθε βράδυ εκατοντάδες βεγγαλικά, καπνογόνα, φωτιές και εκρηκτικά. Ε, είπα κι εγώ, δεν πάει άλλο! Έχω υποχρέωση σαν Ευρωπαίος πολίτης ν’ απολογη­θώ και να ομολογήσω ότι:

 
1. Παραβιάζονται τα προσωπικά μου δεδομένα με τον έλεγχο τον δικό μου και λοιπών συγ­γενών και φίλων, απαιτώντας η πολιτεία επίδει­ξη ταυτότητας και ό,τι συνεπάγεται απ’ αυτό.

2. Παραβιάζονται τ’ ανθρώπινα δικαιώματά μου με την απαγόρευση της ελεύθερης δι­ακίνησης ως πολίτη δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας.
3. Έκθεση σε κίνδυνο. Λόγω προβλημάτων υγείας παρεμποδίζεται η άμεση πρόσβαση ιατρικής βοήθειας.
4. Υποχρεωτική απομόνωση από φίλους και κοινωνικές υποχρεώσεις. Ζεύγος φίλων, που προσπάθησαν να με επισκεφθούν, υπέστησαν σωματικό έλεγχο και άλλοι υποχρεώθηκαν ν’ αφήσουν το αυτοκίνητό τους και πεζοί, εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, να ανέβουν έναν με­γάλο χωματόδρομο για να φτάσουν σπίτι μου. 

5.Υποβάθμιση ποιότητας ζωής! Παρεμποδίζε­ται η πρόσβαση τεχνικών (ηλεκτρολόγων, υδραυλικών κ.λπ. εργατών) για την εύρυθμή λει­τουργία του σπιτιού και της περιουσίας μου. 
6. Η συμπεριφορά αυτή με προσβάλλει και εξευτελίζει την προσωπικότητά μου. Όλα αυτά συμβαίνουν τρεις μήνες τώρα. Αυ­τό όμως που με πανικοβάλλει κυριολεκτικά εί­ναι μήπως το κράτος μου ζητήσει αμοιβή για την αστυνομική φύλαξη που μου παρέχουν.

Μετά τιμής

Σπύρος Ορνεράκης
Σκιτσογράφος

citypress-gr.blogspot.com

Posted on 24 Μαρτίου 2011, in Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: