ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΙΔΡΥΟΥΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Την ίδρυση Κοινοβουλίου των απανταχού Ελλήνων της Διασποράς ανακοίνωσαν οι Έλληνες της Ομογένειας στις 4 Απριλίου. Η ανάγκη να ενεργοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η τεράστια κοινωνική, πολιτική και οικονομική δύναμη των Ελλήνων που ζουν στις πέντε ηπείρους του πλανήτη, εκφράσθηκε σε κύκλους Ομογενών με επίσημη διακήρυξη στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στις Η.Π.Α. την 25η Μαρτίου 2011 και διανέμεται ήδη σε Έλληνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου. 

Διαβάστε στη συνέχεια τη διακήρυξη…
 
 
 
www.hellenes.info
 
 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
(
πρόθεσης δημιουργίας)
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
ΕΠΕΙΔΗ
  • Η πατρίδα μας η Ελλάδα, περνά πάλι, μία πολύ κρίσιμη περίοδο.
  • Ο Ελληνισμός της Διασποράς έχει αποσυντονιστεί και διαλυθεί οργανωτικά, για πολλούς λόγους και αιτίες με βασική την λανθασμένη πολιτική της κάθε Ελληνικής Κυβέρνησης, που αγνόησε τον απλό Έλληνα της Διασποράς και προσέγγισε μόνο τους αποκαλούμενους “επιφανείς” και αυτοαποκαλούμενους  “Ηγέτες”, κρατικοδίαιτους και μη, που αποδείχτηκαν, τελικά, εγωπαθείς κι επιζήμιοι για το σύνολο και το Έθνος.
  • Η τεράστια δύναμη των Ελλήνων της Διασποράς ανά την υφήλιο, παραμένει μη ενεργή, μη οργανωμένη, αδυνατώντας να προσφέρει στο ‘Έθνος σε …πολλαπλούς τομείς, με βασικό την ορθή προβολή των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού στις χώρες που ζούμε.
  • Η κάθε ελληνική κυβέρνηση και το πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της πατρίδας μας, εξήγαγαν τα άσχημα του ελληνικού πολιτικού βίου και στον Ελληνισμό της Διασποράς.
  • Η ατιμωρησία, διαπλοκή, ασυλία, παραγραφή αδικημάτων των Ελλήνων πολιτικών και ο αυτοευτελισμός του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, οδήγησαν την πατρίδα μας στην απαξίωση και καταχρέωσή της.
  • Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν ασχολούνται με τα ελληνικά θέματα, έχουν ελλειπή μάθηση για τον ελληνικό πολιτισμό, λόγω της απαξίωσης και υποβάθμισης εκ των έσω, των συλλόγων και οργανώσεων των Ελλήνων της Διασποράς.

Για τους παραπάνω και άλλους λόγους,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
  • Την ίδρυση ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, με την συμμετοχή ελεύθερα εκλεγμένων με ηλεκτρονική και επιστολική ψήφο Ελλήνων (μόνο) της Διασποράς, στις 5 Ηπείρους.


Τον »Καταστατικό Χάρτη» του Κοινοβουλίου, ότι πιο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό έχει φιαχτεί -πιστεύουμε- ποτέ, θα δώσουμε για διαβούλευση-συζήτηση ηλεκτρονικά στους ‘Έλληνες της Διασποράς, σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Μετά την έγκρισή του θα κληθούν ελεύθερα και δημοκρατικά ‘Έλληνες της Διασποράς, να εκλέξουν και να εκλεγούν στις 101 συνολικά θέσεις -που θα κατανέμονται πληθυσμιακά- του (παγκόσμιου) Κοινοβουλίου Ελληνισμού της Διασποράς.

Οι σκοποί και η αποστολή του Κοινοβουλίου, θα αναφέρονται αναλυτικά στον »Καταστατικό Χάρτη».

ΗΠΑ, 25 Μαρτίου 2011
info@hellenes.info

Προτεινόμενος »Καταστατικός Χάρτης»
του »Κοινοβουλίου Ελληνισμού Διασποράς»

(Ως βάση διάλογου-προτάσεων για την τελική κατάρτισή του)

ΟΝΟΜΑ – ΕΔΡΑ

– Συστήνεται ΜΗ κερδοσκοπική Οργάνωση-Εταιρία, με τον τίτλο »Κοινοβούλιο Ελληνισμού Διασποράς».

– Ως έδρα της, προτείνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επειδή αριθμητικά στην χώρα αυτή ζει η πλειοψηφία των Ελλήνων εκτός Ελλάδας.

– Ιδρυτές του Κοινοβουλίου θεωρούνται όλοι οι ‘Έλληνες που ζουν εκτός (κράτους-χώρας) Ελλάδας και απαρτίζουν το Έθνος των Ελλήνων.

– Το Κοινοβούλιο και τα όργανά του, χρησιμοποιούν την σύγχρονη τεχνολογία για την λειτουργία και άμεση επαφή τους.

ΣΚΟΠΟΙ

1- Η ουσιαστική συσπείρωση, συνένωση, επικοινωνία, συνεργασία των απανταχού Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής πολιτών των χωρών στις οποίες διαμένουν, με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (ιντερνέτ κ.ά.).

2- Η ουσιαστική δημοκρατική αντιπροσώπευσή τους, χωρίς στεγανά και εξαρτήσεις στο (αντιπροσωπευτικό) Κοινοβούλιό τους.

3- Η προβολή του ελληνικού Έθνους στις χώρες διαμονής τους. (Οι τρόποι και στόχοι θα αναλυθούν μελλοντικά).

4- Η κινητοποίησή τους για βασικά ζητήματα που άπτονται του ελληνικού Έθνους.

5- Η ουσιαστική απεξάρτηση του Ελληνισμού Διασποράς από το καταστροφικό πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της Ελλάδας.

6- Η δημιουργία Κέντρων ή ημιαυτόνομων Οργανώσεων για την προώθηση του ελληνικού πνεύματος, πολιτισμού και ότι αυτά συνεπάγονται, στον σύγχρονο πολιτισμό.

ΤΡΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1- Μέλη των περιφερειών γίνονται ‘Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδας ή τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους (με την προϋπόθεση ότι ένας εκ των γονέων τους ή ένας από τους γονείς των γονέων τους, είναι ή ήταν ελληνικής καταγωγής, δηλ. και ‘Έλληνας υπήκοος, με ιθαγένεια ελληνική)

2- Στο Κοινοβούλιο, αντιπροσωπεύονται αναλογικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις πέντε Ηπείρους (Αφρική, Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Ωκεανία). Κάθε μέλος πληρώνει 5 δολάρια (τον χρόνο) για τις ανάγκες των Περιφερειών και του Κοινοβουλίου. Οι Περιφέρειες, λειτουργούν ημιαυτόνομα και σε αυτές αντιπροσωπεύονται τα μέλη των χωρών-μελών της κάθε Περιφέρειας. Οι χώρες-μέλη των Περιφερειών καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους αυτόνομα, αλλά χωρίς παρέκλιση από θεμελιώδη άρθρα αυτού του Χάρτη, σε ότι αφορά θητείες, αντιπροσώπευση, λήψη αποφάσεων.

3- Ο αριθμός των άμισθων αντιπροσώπων-βουλευτών ορίζεται σε 111, αναλογικά με την πληθυσμιακή σύνθεση των Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής πολιτών στις 5 Ηπείρους.

4- ‘Όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές (με εξαίρεση το τριμελές προεδρείο) εντάσσονται σε 8 Επιτροπές: Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, συνεργασίας Περιφερειών, Κοινωνικών θεμάτων, Εθνικών Θεμάτων, Νέας Γενιάς, Φιλελλήνων μη ελληνικής καταγωγής.

5- Οι εκλεγμένοι βουλευτές ατομικά, το Κοινοβούλιο συλλογικά και οι Επιτροπές του, τις πρώτες 3 ημέρες κάθε μήνα, αναρτούν στο διαδίκτυο υποχρεωτικά, αναλυτικό απολογισμό πεπραγμένων.

6- Οι εκλογές γίνονται κάθε δύο χρόνια το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα Ιουνίου, με την μέθοδο της ηλεκτρονικής και επιστολικής ψήφου μόνο, στις περιφέρειες.

7- Οι υποψήφιοι βουλευτές διατυπώνουν γραπτά την πρόθεση υποψηφιότητάς τους, με υπεύθυνη δήλωση, δύο μήνες (60 ημέρες) πριν τις εκλογές.

8- Οι εκλεγμένοι βουλευτές-αντιπρόσωποι κάθε ένα χρόνο, εκλέγουν το τριμελές προεδρείο που θα τους αντιπροσωπεύει για έναν χρόνο (μόνο), χωρίς δικαίωμα επανεκλογής στο μέλλον (στο προεδρείο).

9- Το τριμελές προεδρείο (πρόεδρος και δύο αναπληρωτές) εκπροσωπεί το Κοινοβούλιο σε τυπικά και διαδικαστικά ζητήματα, χωρίς δικαίωμα δέσμευσης του Κοινοβουλίου με τρίτους, για ουσιώδη ζητήματα.

10- Ζητήματα ουσιώδη, τίθενται πάντα στην κρίση της βάσης δημόσια ανά τις περιφέρειες, η οποία αποφασίζει με ηλεκτρονική ψήφο. Οι αποφάσεις των μελών των Περιφερειών, που θεωρούνται δεσμευτικές, μεταφέρονται στο 111μελές Κοινοβούλιο για υλοποίηση.

11- Ζητήματα που τίθενται για απόφαση στο Κοινοβούλιο, τίθενται πρώτα στην κρίση των μελών, δηλ. της βάσης και οι εκπρόσωποι των μελών στο Κοινοβούλιο μεταφέρουν γραπτά μόνο, ως πρόταση την έκφραση της πλειοψηφίας της βάσης (όχι την δική τους προσωπική άποψη ή πρόταση). Καμία πρόταση δεν συζητείται στο Κοινοβούλιο, αν δεν έχει διατυπωθεί γραπτά από βουλευτή και αν δεν έχει υποβληθεί από την βάση και μόνο.

12- Η απόφαση των μελών (βάσης) είναι δεσμευτική (μη ανατρέψιμη), για το Κοινοβούλιο και τα εκλεγμένα μέλη του. Οι εκλεγμένοι βουλευτές θέτουν υποχρεωτικά στην βάση για επικύρωση προτάσεις ή πρόθεση ανάληψης δραστηριοτήτων. Οι εκλεγμένοι βουλευτές εκπροσωπούν μόνο την βάση -όχι τον εαυτόν του- και μεταφέρουν στο Κοινοβούλιο τις προτάσεις και αποφάσεις της.

13- Μέλος ή μέλη του Κοινοβουλίου που δεν υλοποιούν τις δεσμευτικές αποφάσεις της βάσης, απαλλάσσονται αυτόματα των καθηκόντων τους και δεν έχουν το δικαίωμα επανεκλογής στο μέλλον. Τις θέσεις τους καταλαμβάνουν οι πρώτοι επιλαχόντες στις εκλογές των αντίστοιχων περιφερειών.

14- Οι βουλευτές έχουν δικαίωμα επανεκλογής μόνο γιά μία ακόμα θητεία δύο χρόνων (για να αποφεύγονται στεγανά και κατεστημένα, που κατάστρεψαν τον οργανωμένο Ελληνισμό της Διασποράς).

15- Το Κοινοβούλιο και οι βουλευτές τους, δεν έχουν άμεση ή έμμεση σχέση οποιασδήποτε μορφής με την κυβέρνηση ή τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας (κυβερνώντα και μη). Απευθύνονται, σε ότι αφορά την Ελλάδα ή τα ζητήματά τους σε σχέση με την Ελλάδα, μόνο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό, μαζί. Και αυτοί αν κρίνουν, πράττουν ανάλογα, διαβιβάζοντας τα σχετικά, εκεί που πρέπει.

16- Το Κοινοβούλιο δεν δέχεται χρηματικές χορηγίες από κυβερνήσεις οποιασδήποτε χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. Δέχεται μόνο χορηγίες από μέλη και μη κερδοσκοπικές εταιρίες, που δεν ξεπερνούν τα 500 δολάρια ΗΠΑ τον χρόνο.

17- Μέλη του Κοινοβουλίου της Διασποράς, δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και μέλη εθνικών Κοινοβουλίων χωρών.

Τα παραπάνω, θεωρούνται βασικά, δηλ. θεμελιώδη άρθρα οργάνωσης και λειτουργίας του »Κοινοβουλίου». Θα συμπληρωθούν και με δευτερεύοντα…

(4 Απριλίου 2011)

Οι προτάσεις όλων είναι καλοδεχούμενες, όπως και ο διάλογος.

Προσωρινά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον έχοντα την ιδέα δημιουργίας του »Κοινοβουλίου Ελλήνων της Διασποράς», Μιχάλη Σέρβο στο

email: info@hellenes.info.,

Βιογραφικό www.hellenes.info/biography.html


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Posted on 10 Απριλίου 2011, in Ανά τον κόσμο, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: