Η πανήγυρις στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

Το πανηγύρι της Άνοιξης στο χωριό που τιμά τον πολιούχο του Απόστολο Θωμά, ήρθε με ψιλόβροχο και κρύο, αν και πρωτομαγιά. Η κίνηση μικρότερη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές για τους καταστηματάρχες και τις αρκετές παράγκες του κεντρικού δρόμου.
Τη Κυριακή του Αντίπασχα(Θωμά) τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κου Γεωργίου και συλλειτουργούντων των ιερέων π. Χρήστου Αικατερίνη από το Κλειδί, π. Δημητρίου Σουφλάκη από την Οινόη και του εφημερίου του χωριού μας π. Γεωργίου Μανωλόπουλου…

Στο τέλος της λειτουργίας ο μητροπολίτης τίμησε τους πατέρες, προάγοντας σε σακελάριο, τον πατέρα Δημήτριο και σε πνευματικούς τον πατέρα Χρήστο και πατέρα Γεώργιο, οι οποίοι είχαν ορισθεί πνευματικοί με προφορική εντολή του πρώην Θηβών και νυν Αθηνών κου Ιερωνύμου.
Παρά τη δυνατή πρωινή βροχή, αρκετοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή οδήγησαν τα βήματά τους στο ιστορικό ξωκλήσι του χωριού μας δίπλα στον Ασωπό. 
Μεταξύ αυτών: η βουλευτής Αριάδνη Αγάτσα, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, ο δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Κορλός και Κλεάνθης Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωάννης Γκίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αθανάσιος Αικατερίνης, Ιωάννης Αναστασίου, Γεώργιος Βουγέσης, Μιχαήλ Κουρουτός, Γεώργιος Στέρπης. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χρήστος Κατσιφής και η τοπική σύμβουλος Κική Καββά. 
Με το πέρας της λειτουργίας παρατέθηκε καφές και ελαφρύ γεύμα στη ταβέρνα του Καββά.


Posted on 1 Μαΐου 2011, in Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: