Εισαγγελική έρευνα για τον Α.Παπανδρέου

Έρευνα για την πιθανότητα προσβολής της Εθνικής οικονομίας διατάχθηκε από τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, μετά από δημοσίευμα περί συμμετοχής του αδελφού του Πρωθυπουργού, σε εταιρεία διαχείρισης CDS.
Οι Εισαγγελείς  έδωσαν εντολή να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η οποία ανέφερε ότι ο Ανδρίκος Παπανδρέου, είναι στέλεχος της τριμελούς επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού πολυεθνικής εταιρίας, για τα χαρτοφυλάκια των επισφαλιών, σε βάρος οικονομιών κρατών μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα…

Κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικής εταιρεία που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια CDS, είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού, όπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία».
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Αντρικός Παπανδρέου συμμετέχει στην τριμελή ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού της UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands.
 
Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.
 
Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.
 
Την ίδια ώρα σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανέρχονται τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις χώρες της ευρω-περιφέρειας, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες στις αγορές για την επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Posted on 12 Ιουλίου 2011, in Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: