ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Τα µέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς µε αίσθημα ευθύνης αλλά και καθήκοντος, μετά από µια μεγάλη περίοδο ανακατατάξεων στο χώρο της υγείας αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε τόσο µε τα µέλη µας όσο και µε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Λιβαδειάς σχετικά µε την υποβάθμιση της οργανωτικής δομής του Γ.Ν. Λιβαδειάς. 
Επισημαίνουνε- ότι η υποβάθμιση του Γενικού Nοσοκομείου Λιβαδειάς δημιουργεί σοβαρά, δυσεπίλυτα, προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας τόσο στους πολίτες της Λιβαδειάς όσο και των όμορων νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας. Η γειτνίαση µε μεγάλες βιομηχανίες όπως το Αλουμίνιο της Ελλάδος, η ΛΑΡΚΟ, τα Σιδηρουργεία Κορίνθου αλλά και το Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – ο Όσιος Λουκάς όπου συγκεντρώνονται μεγάλοι πληθυσμοί, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της υφιστάμενης λειτουργίας του Νοσοκομείου… 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς ως Φορέας συλλογικής έκφραση όλων των γιατρών της Λιβαδειάς αντιτάχθηκε στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας συμμετέχοντας σε όλες τις κινητοποιήσεις σε συνεργασία µε όλους του ς Φορείς της περιοχής και τον Δήμο Λεβαδέων. 
Οργανώσαμε όλοι μαζί συναντήσεις µε την πολιτική ηγεσία – βουλευτές της περιοχής – διαμαρτυρία µε πανό στην πλατεία τη ς Λιβαδειάς και πορεία προς το Νοσοκομείο – συνάντηση µε τον Υφυπουργό Υγείας κο Τιμοσίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι όχι µόνο δεν θα υποβαθμιστεί το Γ.Ν. Λιβαδειάς αλλά θα αναβαθμιστεί και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ενταχθούν στη δύναμη του Γ. Ν. ένας Παιδίατρος, ένας Αναισθησιολόγος και ένας Μικροβιολόγος, καθώς επίσης ότι θα δημιουργηθούν δυο μονάδες αυξημένης φροντίδα και δυο εμφραγμάτων κι αυτό γιατί η λειτουργία τους δεν απαιτεί επιπλέον προσωπικό. 
Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα μεταφερθεί η έδρα του ΕΚΑΒ από τη Χαλκίδα στη Λιβαδειά δεδομένου ότι το Γ.Ν. Λιβαδειάς θα αποτελεί Νοσοκομείο Κύκλου.
Όμως σύμφωνα µε τις τελευταίες εξελίξεις βάση της σχετικής Υπουργικής πρότασης θα μεταφερθούν η Γυναικολογική Κλινική, το Ουρολογικό και ένας Παιδίατρος στο Νοσοκομείο Θήβας. Δηλαδή Φαίνεται ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε και αντιθέτως οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας αποδείχθηκαν προσχηματικές. 
Εν όψει της έκδοσης της ανωτέρω υπουργικής απόφασης την Τετάρτη 20/7/2011 ημέρα απεργίας αντιτιθέμεθα κατηγορητικά και δηλώνουμε ότι θα µας βρουν δυναμικά απέναντι τους. 
Αισιοδοξούμε ότι όλοι ενωμένοι γιατροί και πολίτες θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε όχι µόνο τη διατήρηση του Γ.Ν. Λιβαδειάς ως έχει αλλά και την αναβάθμιση του. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δε ρυθμίζεται µε όρους περικοπών κόστους. Η δημόσια υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα και όχι τομέας εξοικονόμησης πόρων σε βάρος της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. 
Αγαπητοί συνάδελφοι οι μόνες μάχες που είναι χαμένες εκ των προτέρων είναι οι μάχες που δεν δίνονται, ο αγώνας µας θα συνεχιστεί. 
Εκ του Δ.Σ.

Posted on 21 Ιουλίου 2011, in Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: