«Απελπισμένος είμαι, όχι αγανακτισμένος…»

του Δημήτρη Τσιμούρα
«Απελπισμένος είμαι, όχι αγανακτισμένος» φώναζε σήμερα τοπρωί μικροέμπορος, στην αγορά της Βέροιας. Φώναζε και ακουγόταν μακριά. «Εσείςτους ψηφίζετε» μουρμούρισε ένας περαστικός και καλά που δεν ακούστηκε η φωνήτου. Η αντίδραση ενός απελπισμένου είναι απρόβλεπτη. Το μάτι του είναι  θολωμένο, του φταίνε όλοι και όλα. Δεν μπορείνα δει την αιτία του κακού,  εύκολαχειραγωγείται από τους μαέστρους της παραπληροφόρησης και εύκολα στρέφεται σε λάθοςστόχο…
Αν η «κρίσιμη μάζα» της κοινωνίας μας περάσει  στο στρατόπεδο των απελπισμένων τότε θα τουςείναι πολύ εύκολο να μας γονατίσουν. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά  οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξηςκαι όσοι τους βάζουν πλάτες. Αυτός είναι και ο λόγος που επικεντρώνουν τηνπροσπαθειά τους  πάση θυσία προς αυτή τηνκατεύθυνση. Αυτός είναι και ο λόγος δημιουργίας  συνθηκών  εξαθλίωσης για το μεγαλύτερο κομμάτι του ΕλληνικούΛαού και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς.  Σπέρνουνκαι καλλιεργούν την απελπισία.
 Σαν να μας έχουνβάλει όλους   σε ένα τεράστιο μπαλόνι, μεόλους αυτούς απέξω, από το οποίο όλο και αφαιρούν το εναπομείναν οξυγόνο.     Όσο τοοξυγόνο τελειώνει, τόσο τα περιθώρια αντίδρασης λιγοστεύουν, το μυαλό θολώνει,η απελπισία κυριαρχεί, διέξοδος δεν φαίνεται πουθενά. Οι αντλίες που τοαπάγουν  δουλεύουν με φουλ τις μηχανές.Θέλουν σε πρώτη φάση τουλάχιστον να μετατρέψουν την αγανάκτηση σε απελπισία.
Θέλουν όσο γίνεται πιο γρήγορα να ξεμπερδεύουν  με τη «φωτιά» της αγανάκτησης. Οιαγανακτισμένοι, σε αντίθεση με τους απελπισμένους, είναι εν δυνάμει επικίνδυνοιγια την εξουσία των μεγάλων συμφερόντων και τους πολιτικούς της υπαλλήλους.Μπορούν να δουν, μπορούν να ερμηνεύσουν, μπορούν να αποδώσουν ευθύνες, μπορούννα στοχεύσουν στη ρίζα του κακού. Μπορούν να αποκαλύψουν, μπορούν οργανωμένακαι με σχέδιο να αντιδράσουν. Μπορούν να δουν καθαρά τον πραγματικό αντίπαλο. Μπορούννα δουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και μπορούν να  ξεσκεπάσουν την  εγκληματική  ισοπέδωση.  Μπορούν να δουν τη γελοιότητα αυτών που«διαφωνούν», αλλά μένουν. Μπορούν  εύκολανα ξεχωρίσουν  τους ελάχιστους «γιαλαντζήαγανακτισμένους» που κατευθυνόμενοι από τα κέντρα εξουσίας,  με σχέδιο διάλυσης, διαχέονται  αναμεσά τους. Μπορούν να δουν ποιος οργανώνεικαι ποιος κατευθύνει τους προβοκάτορες. Μπορούν να δουν τους  έμμισθους «Εφιάλτες» που φιγουράρουν στιςηγεσίες των περισσότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, κυρίως των κορυφαίων.Μπορούν να δουν ποιος είναι με ποιόν.
 Υπάρχει ακόμα καθαρόμυαλό και προς το παρόν επάρκεια οξυγόνου. Υπάρχουν ακόμα  ουσιαστικά  περιθώρια αντίδρασης και ελπίδες νίκης. Αυτότο γνωρίζει καλά ο αντίπαλος και γι αυτό συνεχώς επιτίθεται. Η δυναμή μας όμως  μπορεί να τους σαρώσει. Είναι οι ελάχιστοι καιείμαστε οι πολλοί. Τώρα, πριν προλάβουν να μας οδηγήσουν στην απελπισία. Τώρα,για να περισώσουμε τις ζωές μας, πριν μας τις κλέψουν οι άθλιοι! Υπάρχει ακόμαεπάρκεια  οξυγόνου!

Posted on 7 Σεπτεμβρίου 2011, in Άρθρα-Σκέψεις, Ελλαδικά, Κρίση-Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: