Βλέπε παιδί μου…γράμματα

Σε δύο μέρες από τώρα, ταπαιδιά μας θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου να τα καλεί και θα παραταχθούνστο προαύλιο για την προσευχή και τις καθιερωμένες ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών. Τα παιδάκια που θα πάνε φέτος για πρώτη φορά στο δημοτικό θα φύγουν από εκεί μεένα επιπλέον άγχος. Πώς θα καταφέρουν να μάθουν γράμματα αφού θεωρούν οιυπεύθυνοι δεδομένο ότι όλοι κατέχουν το αντικείμενο της πληροφορικής,  έχουν τουλάχιστον έναν υπολογιστή στο σπίτι, έναν εκτυπωτή και γονείς γκουρού στοντομέα της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών. Θα πάνε με τις καινούργιεςσχολικές τους τσάντες, αυτές με τις πολλές θήκες για να χωρούν όλα τα σχολικάτους τακτοποιημένα, αλλά θα φύγουν με ένα dvd στο χέρι. Και όλο αυτό γιατί; …
 
Δεν είναι κακό να προχωράμε και να προσαρμοζόμαστε στις νέες τεχνολογίες, καιφυσικά δεν θα ήταν κακό αν το μόνο κακό ήταν η έλλειψη των σχολικών βιβλίων απότα δημόσια σχολεία μας. Όμως δεν είναι η έλλειψη βιβλίων αλλά η έλλειψησεβασμού και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του πολίτη απότο κράτος μας που με ενοχλεί.
 
Τα σχολεία δεν θα έχουν βιβλία γιατί δεν έγινε έγκαιρα η διαδικασία για τηνχορήγηση χαρτιού, μας λένε. Όμως… η αποθήκη του Ο.Ε.Δ.Β. ήταν γεμάτη μεχιλιάδες βιβλία τα οποία δεν διατέθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση (όπως γινότανόλα τα προηγούμενα χρόνια) αλλά πωλήθηκαν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν υπάρχειχαρτί ή το προμηθεύτηκε αργά, όμως από Δευτέρα η αποθήκη του Ο.Ε.Δ.Β. θαξεκινήσει την δεύτερη διάθεση πάλι στους ιδιώτες με τίτλους νέους που έχουνυποστεί αλλαγές και επομένως δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι τους είχαν ωςαπόθεμα. Επομένως μας κοροϊδεύουν όταν μιλάνε για παράδοση βιβλίων στα δημόσιασχολεία κατά τέλος Οκτώβρη, Νοέμβρη. Αν ήθελαν τα παιδιά μας να πάρουν βιβλίαέχουν τη δυνατότητα να το κάνουν άμεσα. Το Δεκέμβριο ο φορέας του Ο.Ε.Δ.Β.παύει να υφίσταται και ακόμη δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε τι μπορεί νασημαίνει αυτό. Θλίβομαι για την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της και αναρωτιέμαιΓΙΑΤΙ;.
 
ΓΙΑΤΙ; Αφήνουν τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικόσχολείο χωρίς βιβλία στα οποία τα παιδιά εκτός το ότι πάντα πλήρωναν τα σχολικάβιβλία, οι γονείς έχουν και κάποια καλύτερη οικονομική άνεση και θα μπορούσανστην τελική σε συνεργασία με τα ιδιωτικά τους σχολεία να προβούν σε άλλεςλύσεις. Έπειτα αναλογιστείτε αυτή η φετινή έλλειψη σχολικών βιβλίων πόσουςκλάδους επηρεάζει. Ας ξεκινήσουμε από τον χαρτέμπορα που δεν θα πουλήσει τηνποσότητα του χαρτιού όπως τις προηγούμενες χρονιές, τον τυπογράφο και τοπροσωπικό του, το βιβλιοδέτη και το προσωπικό του, τους μεταφορείς, τουςαποθηκάριους, τα βιβλιοπωλεία, αυτούς που κατασκευάζουν τις ετικέττες, τασχολικά καλύμματα, τους σελιδοδείκτες, τα τετράδια, τα στυλό, τις γόμες τους υπογραμμιστέςκαι ούτω καθεξής. Αλυσιδωτή μείωση στις πωλήσεις και αλυσιδωτές μειώσειςπροσωπικού και κλεισίματος επιχειρήσεων από απλά μια κίνηση της κυβέρνησης μας. 

 

Posted on 10 Σεπτεμβρίου 2011, in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: