Ανένδοτη η ΓΕΝΟΠ «Θα εμποδίσουμε τις διακοπές ρεύματος!»

Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλουςακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως και τη διακοπή ρεύματος σεόσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν, ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος τηςΟμοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.

Ανήγγειλε επίσης ότι τοσυνδικάτο θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας του τέλους,κάλεσε τους καταναλωτές να μην το πληρώσουν, σημειώνοντας ότι στοσυμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ δεν προβλέπεται ότι η επιχείρησηθα εισέπραττε φόρους και παρουσίασε στοιχεία για εντυπωσιακή αύξηση τωνεντολών διακοπής ρεύματος, και των διακοπών που υλοποιήθηκαν, σεκαταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού…

Οκ. Φωτόπουλος έκανε λόγο για εκβιασμό των καταναλωτών μέσω τηςΔΕΗ, με την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης και ανέφερε ότι η ΓΕΝΟΠ:

– Θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους στους καταναλωτές.

– Θα εμποδίσει την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

– Θα εμποδίσει και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος, από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.

Σεερώτηση για το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν εφαρμόσουντη νομοθεσία, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε: «Ας μας απολύσουν. Οι νόμοιφτιάχνονται για να υπηρετούν τον πολίτη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου2011,έχουν εκδοθεί 909.872 εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά καιεπιχειρήσεις, για συνολική οφειλή που ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ. Αυτό δενσημαίνει απαραίτητα ότι 909.000 καταναλωτές καθυστερούν να πληρώσουν τοηλεκτρικό, καθώς για τον ίδιο καταναλωτή μπορεί να έχουν εκδοθείπερισσότερες από μία εντολές διακοπής.

Πάντως, οι εντολές είναι αυξημένες κατά 23% σε σχέση με το 8μηνο του2010, ενώ από τις 909.000 εντολές εκτελέσθηκαν οι 174.926 (+6,2 % απόπέρυσι), καθώς οι υπόλοιποι πλήρωσαν το χρέος για να μην τους κοπεί τορεύμα. Τέλος, από όσους έγινε διακοπή λόγω χρέους, οι 114.582 πλήρωσανκαι έκαναν επανασύνδεση.

Οι υπόλοιποι 60.344 σύμφωνα με τον πρόεδρο τηςΓΕΝΟΠ (στους οποίους περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις που έκλεισαν) ζουνστο σκοτάδι. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι προβλέψεις στον ισολογισμότης ΔΕΗ για επισφαλείς απαιτήσεις αυξήθηκαν από 226 εκατ. το 2009 σε 413εκατ. το 2010 και 474 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ο κ. Φωτόπουλος τάχθηκε κατά της γενίκευσης του τέλους και τηςεπιβολής του χωρίς διακρίσεις και όχι κατά της φορολόγησης των εχόντων.

Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο, αν ευοδωθεί ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ και δενεισπραχθεί το τέλος ακινήτων, να μην εισπράξει η χώρα την επόμενη δόσηκαι να υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ζήτησε να μηντίθενται εκβιαστικά διλήμματα σε όσους αντιστέκονται: «Εκείνοι πουεκβιάζουν για την επόμενη δόση, μας είπαν ότι θα βγούμε από την κρίση το2012, ότι τα μέτρα που πήραν ήταν αρκετά και ότι η χώρα θα έβγαινε στιςαγορές. Ας κοιτάξουν να εφαρμόσουν άλλες πολιτικές».

Posted on 16 Σεπτεμβρίου 2011, in Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: