Μαζικότητα – Ενεργητικότητα

Αναγνώστης
Asimos proin agrotis

Εν συνεχεία ενός παλαιότερου κειμένου μου(http://aliartos-city.blogspot.com/2010/10/blog-post_5538.html) προσπαθώ νακαταλάβω αν η κρίση μας άλλαξε η έστω μας άγγιξε.
Αρχικά θα ήθελα να γνωρίζετε, ότι ενημερώνομαι από το siteσας αρκετά συχνά αλλά δεν αντιλαμβάνομαι να περνούν προτάσεις για τα τοπικά μας, πλέον μέσω αυτού. Θα ήθελα να δώσουμε έμφαση στα τοπικά προβλήματα μας. Γι’αυτό το λόγο θέτω κάποια ερωτήματα ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε κάπου…
1.Όλοι θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα του χθες, αλλά πώς τοκάνεις αν δεν αλλάξεις τον τόπο σου σήμερα;
2.Καλές οι αναρτήσεις για συμβούλια, ημερίδες και κείμεναγια την οικονομία, κρίση κ.α. Προτάσεις για τα πρόβλημα του χωριού μας ποτέ θαακούσουμε;(προς όλους τους αναγνώστες…)
3.Θέμα ανεργία δύσκολο και γενικό πρόβλημα. Σκέφτηκε κάνειςπώς να βοηθήσουμε;(μπα). Μήπως διοργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια ήθεματικές ημερίδες, θα μπορούσαμε να δώσουμε εφόδια σε ανέργους… και κυρίωςγνώση και ελπίδα; (άνθρωποι με γνώσεις από την περιοχή μας υπάρχουν)
4.Ενημερωτικές ημερίδες για ελεύθερους επαγγελματίες ήυποψηφίους μαζί με προτάσεις καλύτερης εκμετάλλευσης  του υπάρχοντος πλούσιου αγροτικού τομέα μας(από τους πιο παραγωγικούς κάμπους της Ελλάδος)
5. Οργανισμός (;) Κωπαΐδας μεγάλο αγκάθι, μήπως να τοναφήσουμε να διαλύσει; Για μένα τεράστιος μοχλός ανάπτυξης… και εμείςπεριμένουμε το κράτος να τον εκσυγχρονίσει ή να τον εκμεταλλευτεί(να ανοίξω το θέμα των κήπων; δε νομίζω)
6. Αστυνόμευση έχουμε; Αντέδρασε κανένας μας για να γίνεικάτι;(Μαζί και εγώ)
7. Αθίγγανοι… Ήρθαν, τώρα; Έχουμε σχέδιο…; Κυρίωςοργανώσεις, ελέγχου ίσως και απορρόφησης τους; Εδώ έχω ανάγκη από προτάσεις…δύσκολο θέμα κοινωνικό όχι τόσο απλό κυρία Τσόνογλου.
Όλα αυτά όχι για να κατηγορήσω ,αυτό είναι εύκολο, αλλά γιανα αφυπνίσω τον  εαυτό μου, τουςσυγχωριανούς μου και να ακούσω προτάσεις.

Posted on 12 Οκτωβρίου 2011, in Αλιαρτινά, Οι δημότες γράφουν. Bookmark the permalink. 5 Σχόλια.

  1. Σωστά θέτεις τα ερωτήματα αγαπητέ φίλε και νομίζω ότι και οι τοπικές τα αντιλαμβάνονται, όμως με άδεια ταμεία μόνο συμβουλές μπορεί να δώσει κανείς. Υπάρχει όμως και ένας άλλος τομέας στον οποίο έγιναν λίγα ή σχεδόν τίποτα. Είναι ο τοπικός πολιτισμός. Ποιος Αλιάρτιος γνωρίζει τα βασικά μνημεία του τόπου; Αν ενδιαφέρεται για να τα προστατέψει και να τα προβάλει; Θα μπορούσε να είναι μια πηγή εσόδων από τον τουρισμό… πέρα από την προβολή της πόλης.

  2. Αφού πρωτα συμφωνήσω με το κείμενο σου φίλε μου, θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Αυτό που μας λείπει σαν κοινωνία είναι η επικοινωνία και η διαβούλευση πάνω στα θέματα του τόπου, που κάποια απο αυτά πολυ έξυπνα παρουσιάζεις. Το τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε πρεπει να είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.Δυστυχώς, δεν υπ´αρχει ο χώρος που θα είναι ανοικτός και θα έμπνευση καθε υγιή σκεπτόμενο άνθρωπο να επικοινωνήσει. . .Προσωπικά θα ήθελα πολυ να γίνει μια τέτοια προσπάθεια μέσα στην κοινωνία μας.Προτάσεις υπάρχουν στα ερωτήματα σου. Εγώ πάντως δεν βλέπω το λόγο να της εκφράσω εδώ μέσα, ενώ πολυ εύκολα θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν όλοι μαζί σε ένα χώρο, μια συγκεκριμένη μέρα και να δώσουμε ρεαλιστική μορφή στην κουβέντα μας.Προτείνω στον Δημήτρη να οργάνωση ο ίδιος άμα θέλει , μια τέτοια συνάντηση. Αλωστε τον θεωρώ φορέα,διαδικτυακό, του τόπου.

  3. Συμφωνώ με τους παραπάνω σχολιαστές.ΔΗΜΗΤΡΗ πάρε πρωτοβουλία όπως πολύ σωστά προτείνει ο προηγούμενος δημότης-σχολιαστής.

  4. Είμαστε λίγοιΔεν πουλάει το θέμα!

  5. αρκεί μια φωνή για ακουστςί μια πρόταση,μια λέξη, μια κράυγη…Κάτι σαν τη θεωρία της πεταλούδας.Άρα ποτέ δεν ειμαστε λίγοι.Απλά είμαστε η αρχή. εγώ σαν συντάκτης του κειμένου μου αρκεί που διαβάστηκε, οι προβλιματίσμοι δικοί σας. Συμφώνω σε μια συνάντιση και τάχυστα …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: