Τριπλό φοροσόκ!

Η τροπολογία- κόλαφος του υπουργείου Οικονομικών για το νέο καθεστώς παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προανήγγειλε την Πέμπτη την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία από το επόμενο έτος η έκτακτη εισφορά θα παρακρατείται σε μηνιαία βάση από μισθούς και συντάξεις…
Όπως διευκρίνιζαν στη συνέχεια συνεργάτες του, από την 1η Ιανουαρίου του 2012 θα αρχίσει η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς σε μισθούς και συντάξεις για τα εισοδήματα του 2012, ενώ με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του 2011, οι φορολογούμενοι θα λάβουν και το ειδοποιητήριο για την έκτακτη εισφορά των φετινών εισοδημάτων.
Έτσι, οι φορολογούμενοι το επόμενο έτος θα κληθούν να πληρώσουν δύο φορές έκτακτη εισφορά, την ώρα που ορισμένοι δεν θα έχουν καλά καλά ξεπληρώσει την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010, η εξόφληση της οποίας άρχισε από τον Σεπτέμβριο με δυνατότητα καταβολής σε έως έξι δόσεις.
Συγκεκριμένα, για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ η παρακράτηση αυξάνεται κατά 1%, από 20.001 έως 50.000 ευρώ κατά 2%, από 50.000 έως 100.000 ευρώ, κατά 3%, από 100.000 ευρώ και άνω κατά 4%.
Έτσι, οι φορολογούμενοι θα υποστούν από την 1η Ιανουαρίου 2012 σημαντική μείωση εισοδημάτων, καθώς θα αυξηθεί σημαντικά η παρακράτηση φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας κλίμακας με βάση το νέο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, αλλά και διότι θα τους παρακρατείται από τα λογιστήρια η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Ενδεικτικά, μισθωτός με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.500 ευρώ το μήνα θα εισπράττει κάθε μήνα 80 ευρώ λιγότερα, από ότι λαμβάνει σήμερα μέσω της μισθοδοσίας.

Posted on 14 Οκτωβρίου 2011, in Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: