Έκθεση Sou Lee και Γ. Πέππα στη Λιβαδειά

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε τις πύλες της στην αίθουσα τουΜορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς η έκθεση ζωγραφικής, γελοιογραφίας και γλυπτικήςμε δεκάδες έργα των Θανάση Παπαλαμπρόπουλου (Sou Lee) και Γιάννη Πέππα.
«Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στην αίθουσατου Μορφωτικού συλλόγου Λιβαδειάς δύο κορυφαίους καλλιτέχνες. Ο ένας είναι οΘανάσης Παπαλαμπρόπουλος ζωγράφος και γελοιογράφος από την Αλίαρτο που έχειεντυπωσιάσει με το ταλέντο του και ο άλλος ο γλύπτης Γιάννης Πέππας που έχειδώσει ζωντάνια και μορφή σε άψυχα πράγματα με απαράμιλλο τρόπο…
Ο Θανάσης Παπαλαμπρόπουλος από μικρός άρχισε να ζωγραφίζεικαι να κάνει διάφορες μικροκατασκευές ενώ μεγαλώνοντας παράλληλα με τηνζωγραφική ασχολήθηκε και με τα μαθηματικά, πράγμα το οποίο τον ώθησε στηνπεραιτέρω αναζήτηση του απόλυτου σχετικά με την τέχνη.
Όντας φοιτητής στο μαθηματικό τμήμα του ΠανεπιστημίουΑθηνών, συνέχισε το δρόμο της ζωγραφικής και της αναζήτησης.
Η πρώτη ατομική του έκθεση έγινε στο «Ελληνικό Κέντρο Τέχνηςκαι Πολιτισμού» το 1980 και η πρώτη ομαδική, στην αίθουσα «ΑΝΤΗΝΩΡ» ως μέλοςτου συλλόγου «Έλληνες Επιστήμονες Καλλιτέχνες» το 1981.
Από τότε έκανε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργατου υπάρχουν σε πάρα πολλές γκαλερί, ιδιωτικές συλλογές και υπηρεσίες ενώτοιχογραφίες του σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την ΣτερεάΕλλάδα.  Επίσης έχει δημιουργήσει ταεξώφυλλα πολλών βιβλίων και συνεργαστεί ως γελοιογράφος με διάφορα περιοδικάκαι εφημερίδες. Τα θέματά του είναι κυρίως σουρεαλιστικά και συμβολιστικά 
Ο Γιάννης Πέππας όταν ως συνταξιούχος επέστρεψε στο χωριότου προσπάθησε να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του με τον καλύτερο τρόπο.Τότε κατάλαβε ότι σε διάφορα άψυχα πράγματα όπως ξύλα και πέτρες μπορούσε ναδώσει μια μορφή. Έτσι άρχισε να δημιουργεί και ήδη έχει πάρει μέρος σε πολλέςεκθέσεις.

Εφημερίδα «ΔΙΑΒΗΜΑ»

Posted on 17 Οκτωβρίου 2011, in Άνθρωποι του τόπου μας, Αλιαρτινά, Βοιωτικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: