Ο Μπεγλίτης και η "εξόντωση" της ηγεσίας των Ε.Δ.

Οι κρίσεις Αρχηγών,ο Μπεγλίτης…και το πραξικόπημα!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης είχε πολλές ευκαιρίες να προχωρήσει στις αλλαγές της στρατιωτικής ηγεσίας,τις οποίες πίστευε από την εποχή που ήταν ΑΝΥΕΘΑ. Το σκέφτηκε πολλές φορές από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ΥΕΘΑ. Δεν το τόλμησε. Και χθες στο χειρότερο ίσως πολιτικό “τάϊμινγκ” έκανε την έκπληξη και ως “ταύρος σε υαλοπωλείο” τα έκανε όλα …λαμπόγυαλο!

Ποιος μπορεί να μπει στο μυαλό του κ.Μπεγλίτη και να εξηγήσει γιατί ο ΥΕΘΑ επέλεξε τη χειρότερη στιγμή για να προχωρήσει σε τόσο βαθειές τομές στις ΕΔ; …Σε άλλη χρονική στιγμή ,με ένα διαφορετικό και ηπιότερο πολιτικό κλίμα η κίνησή του αυτή θα αντιμετωπιζόταν μόνο με θετικά σχόλια. Αλλά χθες ήταν μια μέρα που οι αλλαγές αυτές ερμηνεύθηκαν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Τα σενάρια που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον κ.Μπεγλίτη,πολλά και ενδιαφέροντα. Κάποια απ΄ αυτά μοιάζουν απίστευτα,αλλά στις μέρες που ζούμε τι είναι πια απίστευτο;

•Το πιο …απίστευτο:”Ο Μπεγλίτης προχώρησε άμεσα στις αλλαγές,γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους Αρχηγούς ετοίμαζαν κάποια δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως “αντικυβερνητική”. Για να τα λέμε όλα οι “αγωγοί” αυτών των πληροφοριών “φωτογράφιζαν” τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στους οποίους “χρεωναν” επαφές με μηχανισμούς της ΝΔ!!!

Στη δημιουργία αυτού του “αρρωστημένου” κλίματος βοήθησε τα μέγιστα το πραγματικά περίεργο δημοσίευμα του Forbes το οποίο έκανε λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα!

Άλλοι πάλι “χρεώνουν” την κίνηση των Ευέλπιδων να κάνουν…σημειωτόν και να τραγουδήσουν εμβατήρια στη Θεσσαλονίκη στον στρατηγό Φράγκο!

Όλα αυτά είναι απλά ανοησίες! Τελεία και παύλα.Ο Γιάγκος κατηγορήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του για την απόλυτη πίστη του στους ΥΕΘΑ με τους οποίους συνυπήρξε. Ακόμη και με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων είχε πρόβλημα,λόγω της καλής σχέσης που πάντα επεδίωκε να έχει με τους ΥΕΘΑ.


Ο Φ.Φράγκος μπορεί να είναι μία εκρηκτική προσωπικότητα,αλλά ιδιαίτερα εύστροφος για να επιτρέψει την εμπλοκή του σε τέτοιου είδους σενάρια.Ο Α/ΓΕΣ, γνωρίζοντας ότι πολλοί πίσω από την πλάτη του τον κατηγορούσαν ως “ακροδεξιό”,πολλές φορές είχε πάρει θέσεις πολύ χαλαρές για στρατηγό. Τελευταίο παράδειγμα η αντίθεσή του στη χρησιμοποίηση στρατιωτών στην αποκομιδή των σκουπιδιών που επίσης εκνεύρισε τον κ.Μπεγλίτη.

•Ο ΥΕΘΑ επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη εξαιρετικά ενοχλημένος. Όπως και οι συνάδελφοί του που βρέθηκαν σε παρελάσεις,ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν εκδηλώσεις βίας αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση. Ο εκνευρισμός του ΥΕΘΑ ,λένε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να προχωρήσει εδώ και τώρα στις αλλαγές.

Η ουσία είναι ότι ο κ.Μπεγλίτης αγνόησε επιδεικτικά αυτό που οι πολιτικοί υποτίθεται πάντα έχουν κατά νου:το πολιτικό τάϊμινγκ. Η επιλογή της χθεσινής ημέρας για να προχωρήσει σε πραγματικά βαθειές κρίσεις,μάλλον πρόσθεσε ένα πρόβλημα στη κυβερνητική εικόνα.
 ——————————————————————————————–
Πώς στήθηκε έξωθεν η συνωμοσία εξόντωσης της ηγεσίας των Ε.Δ.
Mια συνωμοσία που στήθηκε από κέντρα άνωθεν και έξωθεν της Ελλάδας ήταν το χθεσινό βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε χθες σε βάρος της ασφάλειας  της χώρας από μία κυβέρνηση που πλέον συμπεριφέρεται πλέον ως καθεστώς και όχι ως εκλεγμένη κυβέρνηση.
 

Η καρατόμησή τους, ουσιαστικά είναι ίδιας έκτασης με την καρατόμηση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας το καλοκαίρι από τον Ρ.Τ. Ερντογάν που άφησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας χωρίς ικανούς και έμπειρους αξιωματικούς και τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα στον κουρδικό πόλεμο.  
Τα παραγόμενα αποτελέσματα είναι τόσο όμοια που δημιουργούνται υπόνοιες μήπως κάποιες «αόρατες δυνάμεις», οι ίδιες δυνάμεις που καθορίζουν πολλά μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φρόντισαν να φέρουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο ίδιο επίπεδο με τις τουρκικές από πλευράς στελεχικού δυναμικού.
Η αλήθεια είναι ότι η νυν ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (ειδικά σε Στρατό και Αεροπορία) αποτελούσε «καρφί στο μάτι» τροϊκανών, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας.
Αυτή την στιγμή και μέχρι να πέσει η κυβέρνηση-καθεστώς, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει την πλέον άπειρη και ολιγότερη «διακλαδικής αντίληψης» ηγεσία εδώ και δεκαετίες.
Με την επιλογή του Αντιστράτηγου Κωσταράκου Μιχαήλ μέχρι τώρα Διοικητού του του ΓΣΣ/ NDC-GR (Τάξεως 1978) και του Αντιστράτηγου Ζαζιά Κωνσταντίνου Διοικητής του Δ΄’ΣΣ (Τάξεως 1978) ο οποίος ήταν και τελευταίος Αντιστράτηγος στην επετηρίδα αποστρατευτήκαν συνολικά επτά Αντιστράτηγοι.
Αν και τις τελευταίες ημέρες οι φήμες έφεραν το όνομα του Αντιστράτηγου Κωσταράκου για Α/ΓΕΣ (προέρχεται από το ΠΒ) αποτελεί έκπληξη η επιλογή του για Α/ΓΕΕΘΑ. Κατ’ αρχήν δεν έχει διοικήσει μείζονα επιχειρησιακό σχηματισμό , διότι το Γ’ΣΣ/NDC –GR είναι απλά ένα Στρατηγείο που διατίθεται στην δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Σε ότι αφορά στο εθνικό τμήμα, μπορούμε να πούμε ότι περισσότερους άνδρες διοικεί ένας Ταξίαρχος στον Έβρο παρά στο Γ’ΣΣ.
Αλλά πάνω απ’όλα έχει σημασία να δούμε πως μεδοθεύτηκε αυτή η συνωμοσία, γιατί περί συνωμοσίας πρόκειται, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και την κυβέρνηση: Το πρωί, το defencenet.gr ήταν το μόνο μέσο ενημέρωση οπου κατάλαβε ότι «Κάτι δεν πήγαινε καλά» καθώς ο Μπεγλίτης προχώρησε σε μία πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα, δήλωση, η οποία λόγω της χθεσινής επικαιρότητας δεν έγινε αντιληπτή, ούτε καν από τη Ν.Δ. αλλά προετοίμαζε την επιτελική σφαγή. 
Σε μία συνέντευξή του δηλώνει λοιπόν ότι: «Καλώ επίσης τις Ένοπλες Δυνάμεις να μείνουν από την πλευρά τους εκτός της κομματικής και «τυφλής» αντιπαράθεσης»! Ανήκουστο! Με πολύ βρώμικο τρόπο ενέπλεξε τις Ένοπλες Δυνάμεις, «με το έτσι θέλω» σε κάτι που οι Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε σκέφτονται, ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Είχε πληροφορίες περί του αντιθέτου; Δεν το είπε. Υπήρχαν «σταγονίδια», κατά την ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ; Aν είναι δυνατόν! Και όμως, την έκανε την βρωμιά και λέρωσε τίμιους Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι υπηρέτησαν την κυβέρνηση, ακριβώς όπως ορίζει το Σύνταγμα, Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς (π.χ. ο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκος ή ο Δ.Ελευσινιώτης) σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό απ’ότι επιτάσσει το Σύνταγμα. Ο πρώτος είχε γίνει άτυπος «υφυπουργός Άμυνας» φτάνοντας στο σημείο να επιτίθεται με επίσημες δηλώσεις σε εφημερίδες που έκαναν αντικυβερνητικά σχόλια ή το δεύτερος που ήταν ο μοναδικός που στήριξε την κυβέρνηση στην παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.Αλλά αυτά ήταν λεπτομέρειες μπροστά στην απόφαση που φαίνεται εκπορεύθηκε από άνωθεν και έξωθεν του υπουργείου, αλλά και της Ελλάδας κέντρα…

Posted on 2 Νοεμβρίου 2011, in Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: