Θράσος…(!)

του ΘανάσηΝικολαΐδη
ΟΣΜΙΣΤΗΚΑΝαλλαγή και παίρνουν τα μέτρα τους. Διέκριναν Σαμαρά στον ορίζοντα και σπεύδουννα τον «προϋπαντήσουν». Και, βέβαια, το φρόντισαν μη δώσουν στόχο. Καιπρόκειται για μεγάλους και τρανούς. Για μιαν επιστημονική κοινότητα σε επίπεδοκαθηγητών ιατρικής των Πανεπιστημίων μας και μεγαλογιατρών. 
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝτην (επιστημονική και όχι μόνο) αξία του αείμνηστου Σαμαρά-πατρός κι άρχισαντις…εκδηλώσεις. Πόσο καλός επιστήμονας και άνθρωπος υπήρξε, τι πρόσφερε καιπόσο χρήσιμος για την Ελλάδα και τον κόσμο. Και, βέβαια, η ένστασή μας είναιστο…τάιμινγκ και στην απρόσμενη ανακάλυψη… Για την κουτοπονηρία σε κεφάλιαεπιστημόνων που ξέρουν να προλειαίνουν το έδαφος για μελλοντικούς δεσμούς καιεπικοινωνία με την εξουσία. Για κάθε πρακτική αυριανή  χρήση, αλλά και για νίκη στη διελκυστίνδα τηςιδεολογικής υπεροχής.
ΑΦΗΝΟΥΜΕτους «προνοητικούς» της…Υγείας και πάμε στην κα Βόζεμπεργκ των «παραθύρων». Προσεκτική και περιποιημένη η γνωστήκυρία και μεγαλοδικηγόρος, άγχονταν μη δώσει στόχο πως σπεύδει για «επένδυση».Μη δεν είναι αρεστή στον αρχηγό και δεν την ορίσει αύριο υπουργό, μη τηςξεφύγει λέξη και τα κάνει θάλασσα. Κι αν δεν προλάβει να ολοκληρώσει το πορτραίτοτου κ. Σαμαρά, όπως το θέλει η ίδια και το φιλοτεχνεί με πάθος; Όπως τογουστάρουν οι υποψήφιοι που διαγκωνίζονται για τη λίστα και το απολαμβάνουναδημονώντας για τη στιγμή της κάλπης; 
-Καιτι θα κάνει ο κ. Σαμαράς; Από πού θ’ αρχίσετε; (τη ρωτά η δημοσιογράφος).
-Απ’τη φοροδιαφυγή(!!!).
ΕΔΩσταματάμε και αποσύρουμε την κατεστραμμένη μεζούρα μας του θράσους. Αηδιασμένοιαπ’ το θράσος της κυρίας. Απ’ την υποκρισία των ομοϊδεατών της-πλησίστιων γιαεξουσία και για κυβερνητικά πόστα.
ΤΙθυμηθήκαμε και της το θυμίζουμε; Πως η παραπάνω κυρία δήλωνες 12 χιλιάρικα γιαετήσιο εισόδημα-όσο περ. κόστιζε η γούνα της, την ώρα που «ίδρωνε» να αναιρέσειτη σχετική αποκάλυψη του «Βήματος». Και, βέβαια, μας…έπεισε με τα περί«πλουσίου συζύγου της και επιλεκτικών υποθέσεων» ως δικηγόρου.
ΤΙνα πεις, τι να συλλογιστείς και τι να περιμένεις; Μιαν απ’ τα ίδια των «σεμνώνκαι ταπεινών», με τόνους θράσους, μουσκεμένων στα βρομόνερα της υποκρισίας.

Posted on 4 Νοεμβρίου 2011, in Άρθρα-Σκέψεις, Ελλαδικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: